Életmód

Ezért ajánljuk a jógát nőknek!

Ez az 5 ezer éves mozgásforma rugalmassá, feszessé teszi a testet, növeli az önbizalmadat, enyhíti a menstruációs fájdalmakat, erősíti az immunrendszert, javítja a testtartást, és segít a hátfájásban szenvedőknek.

A jógához óhatatlanul hozzátartozik az a filozófiai irányelv is, miszerint javítja az életminőséget, oldja a stresszt és segít a depresszióban szenvedőknek is. 

Ezért ajánljuk a jógát nőknek!

Bármikor elkezdheted 

A jógát bármely életkorban elkezdheted, ha megtalálod a számodra megfelelő jógatípust, remek hatással lesz a fizikai és a szellemi állapotodra is, ugyanis a jóga lényege és célja a test és a szellem összhangja. 

Nincs ugrabugra 

Ha nem szereted az aerobikot vagy az olyan mozgásformákat, amelyek során sok az ugrálás, a jógát neked találták ki! A jóga során az erőteljes mozdulatok közben úgy formálódunk, hogy nem ugrabugrálunk, így a legtöbb jógatípust súlytól függetlenül végezhetjük. A mozgáshiány miatt kialakult kötött és elgyengült izomzat számára tökéletes a jóga, miközben az ízületeket is kíméli.

Feszessé tesz

A jóga első látásra könnyűnek tűnik, de az erőteljes, kitartott mozdulatok kezdetben garantált izomlázat okoznak majd. Ez a mozgásforma feszessé, tónusossá teszi a testedet, és az energiád is visszatér. A jóga emellett erősíti és el is lazítja az izmokat

Kiegyensúlyozottá tesz 

Mivel a jóga olyan különleges mozgásforma, amely a lelkünkre is hat, segít összhangba kerülni bensőnkkel. Lecsendesít, és segítségével könnyebben elérjük a megnyugvás állapotát, miközben javul a közérzetünk is. 

Stressz ellen is kiváló 

Ezért ajánljuk a jógát nőknek!

Egy stresszes, kimerítő nap vagy hét után a jóga kiváló stresszoldó. Kikapcsol, megnyugtat, tulajdonképpen egyfajta sport közbeni meditációnak is felfoghatjuk. A jóga jó hatással van az alvászavarokra, és segít csökkenteni az ingerültséget is. 

Egészségügyi hatások 

A jóga csökkenti a szorongást és a vérnyomást – a magas vérnyomásra a Hatha jóga kifejezetten jó hatással van –, a szívműködést is kedvezően befolyásolja, ráadásul erősíti az immunrendszert, az izmokat és a menstruációs fájdalmakat is enyhítheti. 

Önbizalom növelő 

A jóga segít abban is, hogy elfogadd önmagad: nemcsak azáltal lesz több önbizalmad, hogy tested alakul és formálódik, hanem egyfajta belső harmóniára is nevel. A jóga egyaránt segít érzéseid felfedezésében, kifejezésében, és egy-egy jógaórát követően kiegyensúlyozottabban léphetsz ki az ajtón. 

Még több wellness és stresszoldás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top