Életmód

5 hasznos tipp, hogyan válassz esküvői helyszínt

Ha ezeket a tippeket megfogadod, már könnyebb dolgod lesz az esküvői helyszín választásában.
  •  A dátum

Először találjátok ki a dátumot, és ne csak egyetlen időpontot, hanem többet is válasszatok ki. Ha több dátummal “felszerelkezve” érkeztek, nagyobb eséllyel kaphatjátok meg álmaitok helyszínét. Nyilván minél előbb válasszatok dátumot, így könnyebb dolgotok lesz a szervezéssel.

5 hasznos tipp, hogyan válassz esküvői helyszínt
  •  Hányan lesznek és kik?

Hány embert hívtok meg: ötvenet, százat, sokkal többet, sokkal kevesebbet? Ez az egyik alap, amit az elején tisztázni kell, mert ez alapján lehet megfelelő helyet keresni. Hány gyerek lesz? Ha lesznek páran, nekik lehet egy különteremben egy gyerekjátszót berendezni – könnyebb lesz az esküvőn mindenkinek. Illetve azt is jó megnézni, vannak-e olyan helyiségek, amelyeket lehet öltözőnek, pelenkázónak használni.

  • Lesz-e másik esküvő/rendezvény a helyszínen, ahol leszünk?

Nem tűnhet elsőre annyira fontosnak, de amikor éppen a mosdó előtt futunk össze egy másik menyasszonnyal, vagy ismeretlen emberek támasztják az esküvődön a pultot, csak azért, mert összekeverték a két lagzit, akkor kellemetlen lehet.

5 hasznos tipp, hogyan válassz esküvői helyszínt
  • Mikor kezdhetünk, meddig maradhatunk?

Érdemes tisztázni az étteremmel, hogy mikor mehetünk mondjuk ülésrendkártyákat kitenni, lufikat felkötözni, hogy ebből ne legyen konfliktus később, illetve ha nem tetszik az étterem menetrendje, akkor még mindig lehet másikat választani. A másik elég fontos kérdés, hogy meddig maradhatunk a vendégeinkkel, mert ha ott lennénk reggel hatig, ne zavarjanak ki háromkor.

  • Mi van benne a terembérlés árában?

Van, ahol még külön számolnák fel a székek és az asztalok bérleti díját, de nyilván ez nem az a verzió, amit kerestek. Tisztázzátok a helyszínt a bérbeadókkal, az étteremvezetővel, hogy mit tartalmaz az ár. Ez azért praktikus, mert ha mondjuk van kivetítőjük, mikrofon, hangosítás, és korrekt áron odaadják, akkor nem kell még külön azzal foglalkozni. 

Olvass még esküvőkről!

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top