Életmód

3 dolog, amit változtass meg az étrendedben

Vannak dolgok, amiket egyszerűen meg kell tennünk, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Elmondjuk, legalább hányszor érdemes enni egy nap, és mit kell száműzni a konyhából.

Akik hosszabb ideje küzdenek túlsúllyal, biztosan kipróbáltak már számtalan fogyókúrát, és millió tanácsot fogadtak meg, vagy épp vetettek be a fogyás érdekében. A sport az egyik alapvető dolog, amit a legtöbben beiktattak a hétköznapokba, de az is lehet, hogy táplálékkiegészítőkkel próbálkoztak a karcsúsodni vágyók, hogy elérjék a céljukat. Hogy ki mennyire járt sikerrel, számtalan dologtól függ. Az viszont biztos, hogy semmilyen csodaszer nem segít, ha néhány alapvető dolgot nem tartunk be a diétánk alatt.

Ne koplalj!

Ugyan a villámdiéták a világ legegyszerűbb módszerének tűnnek, és rövid ideig hatékonynak bizonyulnak, ám akik már megtapasztalták, hogy hosszú távon milyen negatív hatása van a drasztikus ételmegvonásnak, biztosan nem fordulnak a módszerhez. Ugyanis amint vége a villámdiétának, a normál étkezésre visszatérve a test azonnal átáll a raktározó üzemmódra és elindul a visszahízás. Sőt, rosszabb esetben jojóeffektussal is párosul mindez, hiszen a gyors fogyást gyors hízás követi és ezután újra drasztikus fogyókúrába kezdenek a legtöbben, aminek a szervezet reakciója miatt megint hízás lesz a vége. Így akik fogyni szeretnének, azonnal hagyjanak fel a koplalással.

Többször, kevesebbet

A fogyókúrák titka az életmódváltásban rejlik, abban, hogy mindenki kialakít önmaga számára egy olyan új életformát, amely egészséges és a minőségi életet szolgálja. Az étkezés meghatározó része a fogyásnak, ám nem csak az számít, hogy mit és mennyit eszünk, hanem az is alapvető, hogy hányszor étkezünk. A szakemberek szerint napi ötszöri étkezést kell bevezetni, lehetőleg kisebb adagokban, ügyelve a bevitt étel tápanyagára és minőségére.

3 dolog, amit változtass meg az étrendedben

Űzd el a cukrot

A cukor a fogyózók egyik legnagyobb ellensége. A legtöbben imádják az édes nyalánkságokat, amik bizony sok esetben felelősek az emberek elhízásáért. Ezért amilyen hamar teheted, űzd el a cukrot az étkezésedből. Szerencsére nem kell örökre lemondani a finomságokról, hiszen szinte minden kapható már cukormentes változatban. Például a kekszekről sem kell lemondanod, válassz cukor hozzáadása nélkül készült terméket, szerencsére ma már széles a kínálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top