Életmód

Mutasd a nasidat, megmondom, ki vagy!

Azt mondják, az vagy, amit megeszel. A bennem élő vékony, gyerekek előtti nő, aki ott él valahol mélyen a lelkemben, azt mondja, hogy inkább egy sárgarépát ropogtassak el ahelyett a dupla csokis kekszhalom helyett, amit a tévé elé magammal akarok vinni.

Kár, hogy nincs keze a bennem élő vékony énemnek, csak nekem, aki nem a sárgarépát, hanem bizony a kekszet választom esti nassolásnak. Esetleg még szedek hozzá egy kis jégkrémet is. Mindezt este tízkor. Borzalom. Mindennek és másik kilenc éjjeli nasinak is természetesen jelentése van, valamilyen belső késztetés, motiváció áll mögöttük. Persze egyik jelentést sem szabad még félig sem komolyan venni.

1. Egy kádnyi jégkrém

Maximális kielégülést jelent, hogy hatalmas mennyiségű kalóriát tömj magadba, miközben csontsovány nőket nézel valamelyik valóságshow-ban, amint illegetik magukat és éheznek. Sokkal jobban érzed magad tőle, úgyhogy irány a nagykanál.

2. Egy üveg Nutella, benne egy marék csokis keksszel

Már harmadszor mosogattál el, szó sem lehet róla, hogy a nasidat is tányérra szedd és már megint a mosogatónál köss ki. Az egyszerű, de nagyszerű emberek közé tartozol, akik nem akarnak választani két jó között, hanem vannak annyira szabad gondolkodásúak, hogy egyszerre egyék a két legfinomabb nassolni valót a világon.

Mint árul el rólad az éjszakai nasid?

3. A tavalyi csoki Télapó

Te egy igazi trükkös nindzsa vagy, aki jól osztja be az édességet, és nem mulasztja el a gyerekek maradék, elfeledett csokijait nehéz időkre félretenni. Úgyis csak rontja a fogaikat, jobb megelőzni a szuvasodást, mint aztán fogorvoshoz mászkálni velük. Igazából szívességet tettél nekik, amikor a konyhaszekrény mélyére rejtetted a csokikat, hogy aztán elhitesd velük, hogy már mind megették.

4. Sült krumpli

Hajlamos vagy a stresszevésre, főleg amikor egy nehéz nap után még a gyerekeid is csak nagy hisztik árán hajlandóak aludni menni. Egy zen mester veszett el benned, aki 12 órát dolgozott, és miután végignéz a káoszba fulladt lakáson, meg tudja vonni a vállát, és képes lerogyni egy tál frissen gőzölgő sült krumplival a kanapéra. Hogy aztán megfogadja öt perc múlva, hogy holnaptól diétázik.

5. Fánk

Paleodiétán vagy, de amikor egyedül maradsz éjszaka, úgysem látja senki, hogy mit eszel. Amúgy is egész idáig nyakig merültél azokban a cikkekben, amik azt taglalják, hogy a quinoa és a padlizsán milyen jó hatással van az egészségedre és a súlyodra. Ennyi épp elég ahhoz, hogy halálra rémülj attól, hogy soha többé nem ehetsz szénhidrátot és cukrot, úgyhogy itt az ideje egy jó csokis fánknak. Téged nem könnyű megtörni, nem hagyod magad elnyomni, az a fajta vagy, aki kitart a saját értékrendje mellett és nem futamodsz meg holmi quinoák miatt.

Mint árul el rólad az éjszakai nasid?

6. Chips

A chips az úgyis olyan vékony, éppen hogy csak van benne krumpli, hát mi az neked, épp csak egyet eszel belőle. A második sem árthat, hiszen az egész zacskó jó ha egyetlen burgonyát tartalmaz összesen. Olyan vagy, aki figyel a részletekre, és mindig betartja, amit megígér saját magának, nem is lépsz tovább egy krumplinál sosem.

7. Pizza

Példamutató szülő vagy, mert a gyerekeket teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérrel és csirkemellsonkával várod vacsorára. Csak akkor eszel pizzát, amikor ők már lefeküdtek aludni, mert tudod, hogy az nem tenne jót nekik. Meg talán reggel még egy szeletet, mielőtt felkelnének. Meg ne lássák, mert még a végén megdobálnának a reggeli zabkekszükkel mérgükben.

Mint árul el rólad az éjszakai nasid?

8. Sült karfiolrózsák

Ezt tuti csak azért csinálod, mert 45 perce láttad a karfiolos diétás recepteket a Pinteresten. Holnap már pizza lesz a kezedben.

9. A gyerekek gabonapelyhe

Az a mézes körös fajta, vagy inkább a csokis golyós a kedvenced? Bosszúálló ember vagy, aki azért veszi elő a gabonapelyhes dobozt és termeli be este a háromnegyedét, mert a kölkök már megint kikészítettek estére. Nem ítélkezünk, megértjük, egész jó kis bosszú ez, amivel senkinek sem ártasz, maximum magadnak, mert így reggelire nem marad nekik, és a hiszti elől menekülve szaladhatsz le a boltba reggel hatkor, hogy vegyél nekik egy új dobozzal.

Mint árul el rólad az éjszakai nasid?

10. Egy teljes tábla csoki

Mivel jól felállítottad már a határokat a gyerekeknek, hogy mennyit szabad nassolniuk, és főleg mit, ezért teljesen egyértelmű, hogy az egész tábla csokit meg kell enned, amikor elalszanak, nehogy rárepüljenek  másnap a maradékodra. Te pedig jót akarsz nekik, és amiről nem tudnak, az nem fáj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top