Életmód

Minden életkorra hatékony edzésmódszerek

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen edzésmódszerrel szeretnénk fittek maradni. Íme néhány olyan, ami minden életkorban használható.

Az edzés az egész szervezetre hatással van. De bizonyos edzésmódszerek, mint a súlyzózás vagy a futás, idővel az ízületek, izmok és csontok károsodásával járhat.

Íme azok az edzésmódszerek, amelyek minden életkorban csak jótékony hatással bírnak.

Minden életkorra hatékony edzésmódszerek

Tajcsi

Lassú, de pontos mozdulatok jellemzik a tajcsit, ami rendkívül jól égeti a kalóriákat, izmokat épít, mégsem károsítja az ízületeket vagy az izmokat. Növeli a pulzusszámot és élénkíti a vérkeringést. Folyamatos mozgása pedig növeli az állóképességet és az energiát.

Jóga
Igaz, hogy van néhány trükkösebb jógapóz, ami csak a gyakorlottabbaknak ajánlott, de általánosságban elmondható, hogy a jóga mindenkinek való. Élénkíti a vérkeringést, és rugalmassá teszi az izmokat és az ízületeket, sőt a csontoknak is kifejezetten jót tesz. Ami pedig a legjobb benne, hogy olyan egészségügyi problémákra is bizonyítottan hatásos, mint a magas vérnyomás, az alváshiány és az izomkeménység.

Vízi aerobik
A lehető legkevésbé terheli az ízületeket, de kellő ellenállást biztosít a testnek és a szívnek, hogy rengeteg kalóriát égethess el vele. A vízben történő lassú mozgás 30-45 perc alatt körülbelül 333 kalóriát éget el. A bónusz pedig az, hogy a medencében történő mozgás javítja a tüdő működését.

Olvass tovább edzés témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top