Életmód

Dolce Vita –  Így teszik széppé maguknak az életet az olasz nők

Szeretnéd tudni az olasz nők szívdöglesztő stílusának titkát? Tudod, hogy mik azok az apró, mégis sokat jelentő praktikák, amiktől olyan különlegesek? Íme, a Dolce Vita titka!

A sokszor apróságoknak tűnő, mégis, összhatásban nagyon is sokat számító hétköznapi szokások és maga az életfelfogásuk az, ami az olasz nők szépségének titkát rejtik. Változtasd meg azt, ahogy a nőiességedhez viszonyulsz, és a Dolce Vita életérzés téged is magával ragad!

Dolce Vita -  Így teszik széppé maguknak az életet az olasz nők

 

Legyen saját stílusod!

Ha ránézel egy olasz nőre, az első, ami szembetűnik, hogy van stílusa. Mondhatjuk, hogy a vérükben van, de egy kis odafigyeléssel te is kialakíthatod a saját stílusodat! Az olasz nők mindig figyelembe veszik, hogy mi áll jól nekik, és a testalkatuknak megfelelően választják meg a ruhadarabjaikat. Imádják az egyedi, különleges kiegészítőket, így ezek kiválasztására mindig nagy gondot fordítanak: egy jól megválasztott karkötő, egy karakteres kitűző, egy hosszú nyaklánc, egy feltűnő gyűrű, egy minőségi táska, egy csinos cipő, és a szetteddel harmonizáló sál egyedivé, magabiztossá és sugárzóvá tehet. Légy kreatív és játssz a kiegészítőkkel, de vigyázz, ne aggass magadra mindent, maradj meg az arany középúton!

Ápold a kezeidet!

Az olaszos temperamentum nélkülözhetetlen velejárója az érzelmek heves kifejezése, amihez gesztikulációk, feltűnő kézmozdulatok is társulnak. Mivel a kéz igen hamar a reflektorfénybe kerül, az olasz nők nagy gondot fordítanak a kézápolásra. Külön figyelmet szentelnek a kéz érzékeny bőrének hidratálására, jó minőségű kézkrémeket használnak, pakolásokkal teszik puhává és simává a bőrt, de a manikűrről sem feledkeznek meg: a körmük formáját és a körömlakkot is a temperamentumuknak, és aktuális hangulatuknak megfelelően választják meg. Válassz karakteres, élénk körömlakkot, és észre fogod venni, máris szívesebben veszed le a kesztyűt!

Adj magadra!

Az olasz nők törődnek a külsejükkel, és költenek magukra. A szépítkezés náluk rituálé, a nap része, aminek eredménye szemmel látható. Ha jól érzed magad a bőrödben, abból egész nap fogsz tudni energiát nyerni, és könnyebben veszed az akadályokat is. Tanulj az olasz nőktől, és fordíts időt te is magadra! Menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, vagy szánd rá az időt, és szépülj otthon! Kapcsolj zenét, tegyél fel egy hajpakolást, használj bőrradírt a pihepuha bőrért, majd kend be magad jó illatú testápolóval! A lábfejedet, se hagyd ki, még télen sem, akkor sem, ha takarásban van: puhítsd a sarkad, formázd a körmeid, használj ápoló körömlakkot! Ha törődsz magaddal, a közérzeted jobb lesz, az önbizalmad és az energiád nő, amit a környezeted sem fog szó nélkül hagyni, ebben biztos lehetsz!

Dolce Vita -  Így teszik széppé maguknak az életet az olasz nők

 

Barátkozz meg az olívaolajjal!

Ha az olasz nőkéhez hasonló szép bőrt, és csillogó, erős hajat szeretnél, mindig legyen egy üveg jó minőségű extra szűz olívaolaj otthon! Az olasz nők életében az olívaolaj fontos szerepet tölt be, de nemcsak a gasztronómiában, hanem a szépségápolás terén is előszeretettel használják. Az olívaolaj csodákat tesz a bőrrel: ápolja, puhítja, hidratálja, ezért az egyik legjobb természetes testápoló, sőt, sminklemosóként is használhatod! A hajad is szeretni fogja az olívaolajat: használd pakolásként, és fényes, élettel teli, ragyogó hajkorona lesz az eredmény, ráadásul a töredezett hajvégeknek is búcsút inthetsz!

 

Olvass még az olasz életstílusról!

  • 6 olasz sziget, amit imádni fogsz
  • Olasz, zöldséges nagyon finom vacsora
  • Így változott az olasz szépségideál 100 év alatt – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top