Életmód

Csodálatos adományok – Sorsfordító, mesébe illő jótettek

Néha elég egy kedves szó, máskor tettek is kellenek, de egy kis törődéssel emberek életét változtathatod meg. Íme, 3 történet, ahol hozzád hasonló hétköznapi emberek fordították jóra egy nélkülöző sorsát!

Léteznek olyan kilátástalan helyzetek, amikor már csak a csoda segíthet – a csoda pedig egy segítő kéz, önzetlen tettek és adományok formájában is érkezhet, ahogy a következő történetekben. Te is segíthetsz a rászorulókon, te is megváltoztathatod valaki életét!

Steve, a kutyákon segítő hajléktalan

Alicia Edrington hazafele tartott, amikor az út szélén feltűnt neki egy biciklijét nehezen toló, megviselt külsejű férfi. A kerékpár mögé egy kis kocsi volt rögzítve, amiben egy halom kutya utazott. Aliciát megérintette a férfi állhatatossága, és elhatározta, megkérdezi őt különös helyzetéről. Mint kiderült, Steve 2001 óta hajléktalan, mégis minden pénzét és idejét a rászoruló állatokra szánta, és az évek alatt körülbelül 50 kutyának segített. Az amerikai férfi nagy útra vállalkozott, ugyanis a körülbelül 3000 mérföldre élő barátnőjét ment meglátogatni, kis csapatával együtt – Indiába!

Csodálatos adományok – Sorsfordító, mesébe illő jótettek

 

Alicia elhatározta, hogy segít a Steve-nek, így a Facebookon adományt kezdett gyűjteni számára. Nem telt el sok idő, és a felajánlások csak úgy özönlöttek, ráadásul a férfira – és kutyáira – felfigyelt egy olyan szervezet, amelyik kifejezetten hajléktalanok és kis kedvenceik segítését tűzte ki célul. Nem telt el sok idő, és Steve kapott egy új lakókocsit, találkozott barátnőjével, a kutyák pedig orvosi ellátásban részesültek, hogy egészségesen és immár tetővel a fejük fölött folytathassák életüket.

Victor, az állhatatosság példaképe

Victor Hubbard minden egyes nap ugyanazon a járdaszegélyen ült éveken keresztül. Egy arra járó nő, Ginger Jones Sprouse felfigyelt a hajléktalan férfira, és elkezdett beszélgetni vele. Annyira megkedvelték egymást, hogy eszmecseréjük mindennapossá vált, miközben Victor egyszer sem kért pénz, de még ételt sem. Elfogadta, ha éhes volt, de soha nem kért semmit.

Csodálatos adományok – Sorsfordító, mesébe illő jótettek

 

 Fény derült arra, hogy a 32 éves szellemi sérült férfi azért ült mindennap ugyanazon a helyen, mert gyermekként édesanyja elhagyta, és abban reménykedett, hogy egy napon visszajön érte. Ginger elhatározta, hogy segít a férfin, és munkát adott neki saját főzőiskolájában, fedelet a feje fölé férjével közös otthonában, valamint megkereste Victor édesanyját is, aki azóta már meglátogatta a fiát. De itt még nem ért véget a segítség: Ginger a Facebookon gyűjtést szervezett, és közel 8 millió forint adományt gyűjtött össze jólelkű és segítőkész emberek jóvoltából Victor számára.

Antonio, a hajléktalanból lett stílusos hipszter

Néhány hete járta be a világot az a valójában 1,5 éves felvétel, ahol Antoniót, a Palma De Mallorca utcáin élő hajléktalan férfit a La Salvajeria nevű borbélyüzlet munkatársai vettek kezelésbe, és alakítottak át. Az 57 éves hajléktalan férfi nem alkohol- és nem is drogproblémák miatt került az utcára, hanem súlyos depressziója következtében volt a csillagos ég az éjjeli lámpája. Jose Antoniónak a felvétel óta már van biztos tető a feje felett, az önkormányzat segített neki abban, hogy megműttethesse rossz szemeit, és következő lépésként a borbélyüzlet munkatársai segítenek munkát találni az egykori villanyszerelőnek, ezért is hozták most nyilvánosságra a felvételt. Antonio a következőket mondta el az elmúlt 1,5 év történéseiről:

Csodálatos adományok – Sorsfordító, mesébe illő jótettek

 

“Ez nem csak arról szól, hogy megváltozott a külsőm. Az egész életem megváltozott. Az új külsőm segített abban, hogy teljesen átalakuljon az, ahogy legbelül érzem magam. Ennek rengeteg pozitív hatása van. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy szállást találjak. Mindenhonnan elküldtek volna. Most saját szobám van egy házban, amiért csak 180 eurót kell fizetnem az árammal együtt. Korábban egy elhagyatott házban éltem, ahol nem volt víz, és főzni sem tudtam. Most bármikor lezuhanyozhatok, ha kedvem tartja.”

 

Itt olvashatsz még adományozásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top