Életmód

5+1 filléres és egyszerű tipp cipőillatosításra

Valami bűzlik a cipődben? Íme, a leghatékonyabb tippek a cipőd szagtalanítására!

 

Ha izzadékony a lábunk, vagy a cipő anyaga nem biztosít kellő szellőzést, a nedves közegben a baktériumok könnyen elszaporodhatnak, és igen kellemetlen szagok terjenghetnek, ha a nap végén kiszabadítjuk a lábunkat a cipőnk fogságából. Lássuk, miként szabhatunk gátat a nem kívánt szagoknak!

5+1 filléres és egyszerű tipp cipőillatosításra

Mondhatnánk úgyis, hogy sózd meg a cipődet! A só remek nedvességfelszívó és szagtalanító hatással bír, így ha az egyszerű és nagyszerű megoldások híve vagy, akkor szórj a cipődbe 1-2 kanál sót és hagyd állni pár órát, majd alaposan rázd ki.

Szódabikarbóna

A sóhoz hasonló egyszerű megoldás a szódabikarbóna: 1 zacskónyi szódabikarbónát hints szét a cipődben, 1 éjszakán át hagyd hatni, majd rázd ki! A szódabikarbóna a segítségedre lesz a felesleges nedvesség felszívásában, és a szagokat is magába szívja, nemhiába alkalmazzák a hűtők szagtalanítására is.

Macskaalom

Lehet meglepő, de a macskaalom remekül használható a cipők szagtalanítására! Mivel nagyon jó nedvességfelszívó és a szagokat is magába zárja, használd bátran. Egy régebbi zokniba önts macskaalmot, majd 1 éjszakára hagyd a cipődben állni!

Hintőpor

Szintén nem bonyolult a hintőpor használata sem: ma már kaphatók hűsítő lábhintőporok is, amelyek dezodorálják a lábat, de választhatod az egyszerű babahintőport is. Egyszerűen szórd a cipődbe, hogy segítsenek a nedvesség felszívásában, és a szagtalanításban!

Teafaolaj

A teafaolaj kitűnő fertőtlenítő szer, és egyben illatosít is. Ha úgy érzed, nincs nagy gond, és csak egy enyhe illatosításra van szükség, akkor elegendő egy vattapamacsra pár csepp teafaolajat csepegtetned és áttörölgetned a cipőd belsejét!

Formalin

Ha úgy gondolod, erősebb és alaposabb fertőtlenítésre van szükség, egy formalinnal átitatott vattát helyezz a cipőbe, csomagold be a topánt egy zacskóba és 1 napig hagy hatni a szert. Ezután még 1-2 nappal számolnod kell, amíg a cipőből a formalin szaga kiszellőzik.

Még több olvasnivaló női cipőkről az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top