Életmód

Így vedd észre az életed ajándékait – Gyakorold naponta, és megváltozik az életed!

Ha már semmiért sem tudsz lelkesedni, fásultnak és fáradtnak érzed magad, íme, két hatékony módszer, ami segít megtalálni az életed örömforrásait!

Ne hagyd, hogy legyűrjenek a szürke hétköznapok! Vedd fel a kesztyűt, és találd meg az élet szépségeit egy borongós hétfő reggelen is! Hidd el, lehetséges!

 

Így vedd észre az életed ajándékait – Gyakorold naponta, és megváltozik az életed!

Vedd sorra, hogy miért lehetsz hálás!

Lehet, hogy erről a gyakorlatról már hallottál, de ha minden nap kitartóan gyakorlod, a hatás nem marad el! Reggel, ébredés után, és este, lefekvés előtt gondold át, hogy miért adhatsz hálát az életedben, és meglátod, bármi is legyen az aktuális problémád, nem fogod annyira drasztikusan megélni. Adj hálát az egészségedért, a szeretteidért, a tetőért a fejed felett, a látásodért, hogy részese lehetsz egy csodás napfelkeltének vagy egy szép tájnak, az ízlelésedért, hogy finomabbnál finomabb ételeket ehetsz, és légy hálás azért, hogy nőnek születtél!

Csak kezdd el sorolni, és alig tudod majd abbahagyni! Listát is írhatsz minden nap végén arról, hogy aznap milyen jó dolgok történtek veled. Ha azt érzed, nem ez volt életed legjobb napja, akkor se hagyd, hogy a gondolataid elkalandozzanak: keress az aznapi történésekben is jót! Ez a gyakorlat akkor is hat, ha olyan szakaszban van az életed, amikor éppen úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened, és semmi sem sikerül: gyakorlással akkor is találni fogsz rengeteg mindent, ami szép és jó körülötted, csak engedd meg magadnak, hogy lásd!

Tégy valamit magadért minden nap!

Nagyon fontos, hogy minden egyes nap tegyél magadért valamit! Ezt értelmezd kreatívan, és gondold végig, mivel tudsz a saját kedvedben járni. Lehet, hogy elsőre épp egy szép rúzs ugrik be, de az is lehet, hogy egy masszázs, egy otthoni habos, gyertyafényes fürdő, vagy egy nagy, lélektisztító séta ugrik be. Nem kell nagy dolognak lennie, de arra figyelj, hogy ne teljen el úgy nap, hogy ne gondoltál volna magadra, és valamivel ne örvendeztetted volna meg magad. Értékeld az elért céljaidat, értékeld magadat, a létedet, azt, ha aznap épp segítettél valakin, akár annyival is, hogy meghallgattad, vagy elvégeztél egy régóta halogatott feladatot! Ne feledd, csak akkor lehetsz mások segítője, támasza és teljes értékű társa, ha saját magad is kiegyensúlyozott vagy, ehhez pedig nélkülözhetetlen az önmagadra való odafigyelés és önmagad szeretete.

Így vedd észre az életed ajándékait – Gyakorold naponta, és megváltozik az életed!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top