Életmód

Így könnyebben elalszol!

Lehet, hogy csak át kell rendezni a hálószobád, hogy végre jól tudj aludni. Próbáld ki természetes tippjeinket!

Szeretünk aludni – egyedül vagy a párunkkal –, de sajnos nem mindig megy. Mi hívei vagyunk a természetes módszereknek, most ajánlunk is párat. Tényleg érdemes kipróbálni, mert sokkal egészségesebbek, mint altatóval feküdni az ágyba.

Progresszív relaxáció

Könnyű megtanulni, ha jógáztál, valószínűleg találkoztál is vele. A légzés szabályozását és az izmok meghatározott sorrendben történő ellazítását jelenti. Az internet tele van relaxációs videókkal, este már az ágyban fekve próbálj ki egyet, könnyebben elalszol majd.

 

Izzadj!

Nem fogtok szeretni, de aki rendszeresen sportol, bizony könnyebben alszik el. Ugyanakkor a jó hír az – egy friss amerikai kutatás szerint –, hogy nem kell megszakadni. Mindegy, hogy futsz, jógázol vagy otthon tornázol, és az is mindegy, hogy két órán át gyűröd a súlyzókat, vagy egy félórát ugrálsz. A lényeg: ha már egy picit mozogsz mindennap, könnyen elalszol majd este.

Levendula forever!

Forró levendulás fürdő, levendulaolajcseppek a párnára vagy bármi, ami levendulás. Álmatlanságban szenvedő nőkön próbálták ki a levendula hatását, de mi is elmondhatjuk, nemcsak elaludni segít, hanem nagyon mély álomba szenderít. A nagymamáink is ezt használják.

Így könnyebben elalszol!

 

A háborús zóna

Ha nem tudsz jól aludni, lehet, hogy a hálószobáddal van a gond. Sok alvásproblémával küzdő már szinte háborús zónaként tekint a hálóra. Túl világos, rossz helyen van az ágy, zavar a tévé… Érdemes kicsit körülnézni, és átrendezni, változtatni néhány apróságot, lehet, hogy beválik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top