Életmód

Ilyen az élet az ajtók nélküli faluban – fotók

Az indiai Shani Shingnapurban csak bejáratok vannak az épületeken, ajtók azonban nincsenek.

A helyiek Shaniban, a Szaturnusz istenében hisznek, és úgy tartják, hogy az megvédi őket minden veszélytől, ezért nincs szükségük ajtóra sem. Néhányan azért éjszakára paneleket támasztanak a házuk bejáratához, hogy a vadállatok és a kóbor kutyák ne tudjanak bemenni az épületekbe.

Ilyen az élet az ajtók nélküli faluban

A lopásoktól azért nem félnek, mivel a hagyomány szerint, ha valaki a faluból ellop valamit, hiába menekül onnan, napkeltekor megint a faluban találja magát. Ráadásul ha valaki bűnt követ el, akkor 7 és fél év balszerencsével is szembe kell néznie. Profi rablók, tolvajok, nem vegetáriánusok és iszákosok soha nem jönnek ide” – szögezte le egy helyi lakos.

Az ajtó nélküli házakba egyébként nem szokás csak úgy minden további nélkül besétálni: ha valaki látogatóba megy, a bejáratnál kiabál, míg egy házbeli a bejárathoz nem jön, és be nem invitálja.

Ilyen az élet az ajtók nélküli faluban

A nagyjából ötezer lakosú falu csak a kilencvenes években vált széles körben ismertté, amikor bemutatták egy vallási témájú filmben. Míg korábban a helybeliek elsősorban cukornádtermelésből éltek, ma már a turizmus a fő bevételi forrásuk: naponta mintegy 40 000 turista látogat el hozzájuk. Ez persze magával hozta azt is, hogy előfordulnak lopások. Éppen ezért akadnak olyanok, akik fontolgatják, hogy zárható ajtót szerelnek a házukra.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top