Életmód

Adni jó – Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

Névtelenségbe burkolózó milliárdosok, világhírű sportolók és nagylelkű énekesek, akik nem a hírnév miatt, hanem önzetlenségből segítenek. David Becham, Cristiano Ronaldo, Elton John és még néhány elképesztően gazdag, segíteni akaró híresség, üzletember, akik nem csak a fényűzésre költenek!

A hétköznapi ember számára elképzelhetetlen vagyont birtoklók sokszor névtelenségbe burkolódzva adományoznak. A hírek pletykarovataiba nem az adományaikkal, hanem magánéletükkel, teljesítményükkel kerülnek be, miközben sokan valódi, kézzel fogható segítséget adnak a rászorulóknak, és változtatják meg örökre az életüket.

Cristiano Ronaldo

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

Ronaldo ismert adományozó, nem sajnálja a pénzt, ha jótékonyságról, emberek sorsának jó irányba tereléséről van szó. A madeirai szegényektől kezdve a cunami áldozatain át a gázai övezetben élő gyerekekig és a mangrove erdők megmentéséig rengeteget adományoz. Nemcsak szervezeteknek, alapítványoknak, kórházaknak segít, hanem az egyéni adományozásokra is bőségesen áldoz: számtalan, rákos betegséggel küzdő gyerek kezelését állta, és váltotta valóra álmaikat, s ezt jellemzően nem ő, hanem az adományokat kapók hozták nyilvánosságra.

Elton John

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

Elton John régi motoros az adományozásban, rengeteget költ jótékonykodásra. Az énekes legenda többek között HIV-fertőzöttek, és AIDS-betegségben szenvedők kezeléseit támogató alapítványokat segít.

David Beckham

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

Davi Beckham régi adományozónak számít, azonban az utóbbi években még többet szánt jótékony célokra. Szívügye a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása: segítségével a Unicef rekord összegű adományra tett szert, ami sok rossz körülmények között elő család, gyerek életét könnyítette meg.

One Direction

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

A tinik bálványairól elsőre nem biztos, hogy az adományozás jut eszünkbe, sokkal inkább a hisztérikus rajongók, pedig ezek a fiúk tökéletes példaképek, ha segítségről van szó! A One Direction rendszeresen adományoz jótékonysági szervezeteknek, súlyos betegségben szenvedő gyerekekért létrejött alapítványoknak: 2015-ben például 842 ezer fontot, vagyis közel 300 millió forintot költöttek adományozásra.

Alisher Usmanov, az Arsenal részvényese

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

A milliárdosok közül az Arsenal labdarúgóklub második legnagyobb részvényese, Alisher Usmanov közel 100 millió fontot, azaz több, mint 35 milliárd forintnak megfelelő összeget szánt adományokra 2015-ben.

J.K.Rowling

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

A Harry Potter könyvek írónője is lelkes, ha adományozásról van szó. Saját alapítványokat hozott létre, amelyek többek között a hátrányos helyzetű és fogyatékos gyerekek beilleszkedését, tanulását segítik, és finanszírozzák kezeléseiket. Külön figyelmet szentel Románia, Ukrajna és Moldova árvaházainak, és nagy része van abban, hogy működésüket, az ott élő gyerekeket támogassa.

Sir Ian Wood skót milliárdos

Adni jó - Gazdagok, akik híresek jótékonyságukról

 

A sikeres skót üzletember 14 millió fontot, vagyis közel 5 milliárd forintot adományozott a Wood Foundation jótékonysági szervezetnek. Ez az alapítvány nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, és a nehéz helyzetben élők segítésére: nemcsak pénzt adományoz, hanem lehetőséget és megfelelő körülményeket is teremt arra, hogy egy önfenntartó életformát kialakíthassanak a segítségre szorulók.

 

Itt olvashatsz még adományozásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top