Életmód

Őszi wellness – így használd a szőlőt szépítőszerként

Már XIV. Lajos udvarában, a 17. században is ismert volt a bor szépítő hatása:a szépülni vágyó hölgyek óborral tették bőrüket frissé és ragyogóvá. Lássuk, miként szépíti bőrünket a szőlő és a bor!

A szőlő és a bor évezredek óta kedvelt csemege és ital, de nemcsak ízlelőbimbóinkra, hanem egészségünkre és szépségünkre is jótékonyan hatnak, amit a népgyógyászat mellett a kozmetikai ipar is felfedezett. 

A szőlő élettani hatásai

A szőlő rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Káliumtartalma hozzájárul a test erőteljes méregtelenítéséhez, erősíti a fogakat, a csontokat, segít megóvni az idegrendszert és kivételesen hatékony bőrszépítőként működik. 

Őszi wellness – Így használd a szőlőt a szépítőszerként

A napjainkban sokat emlegetett szabadgyökök a dohányzás, az UV-sugárzás, a szmog, és a stresszes életmód következtében termelődhetnek, és nem hagyják bőrünket nyom nélkül. Magas antioxidánstartalma miatt a szőlő kiváló bőrszépítő, és hatékonyan veszi fel a küzdelmet a bőr öregedéséért felelős szabadgyökökkel! 

A szőlő bőrszépítő hatása 

A szőlőt nem hiába használja előszeretettel a szépészeti ipar: hidratál, élénkíti, felpezsdíti a bőrt, segít a hegképződésben, és polifenoltartalmának köszönhetően hathatós segítség a szabadgyökök elleni küzdelemben, csökkenti az öregedés jeleit. A polifenolok azért fontosak, mert segítenek megakadályozni a szövetekben a kollagén, a hialuronsav és az elasztin károsodását.

Bőrünk szépülésért válasszunk szőlős arckezelést, de otthon is készíthetünk pakolást: pár szem szőlőt pépesítsünk, csepegtessünk rá pár csepp citromlevet, hagyjuk az arcunkon, dekoltázsunkon 10 percig, majd mossuk le!

De nemcsak a szőlő, hanem a szőlő magjából készült olaj is nagyon hatékony a bőr táplálásában: kiválóan pótolja a kollagént, ezért sok szemránckrémben megtalálható. 

Vörösbor a szépségápolásban 

Elsőre lehet szokatlanul hangzik, de a hatása kivételes a vörösboros fürdőknek: bátran próbálj ki olyan pezsgőfürdős kezelést, ahol vörösbort öntenek a vízbe, ugyanis a vízben ázva a bőrünk felszívja a vörösbor antioxidánsait, így a bőrszépítő hatása kivételes. A fürdő után, ha tovább szeretnéd fokozni a relaxációt, és lehetőséged van rá, próbáld ki a borkrém masszázst is! 

Őszi wellness – Így használd a szőlőt a szépítőszerként

A vörösbor mellett szőlőkivonattal is gazdagíthatják a fürdővizet, ami a bőr öregedését késleltető antioxidánsokban gazdag, és ruganyossá varázsolja a bőrödet. Ha ezt a fürdőt választod, a hidratálás mellett élvezheted az anti-cellulit hatást is, ugyanis a hatóanyagoknak köszönhetően, a narancsbőrt is segít enyhíteni a szőlős fürdő. 

Még több wellness és stresszoldás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top