Életmód

Izzadsz? 7+1 bevált tipp, hogy egész nap jó illatod legyen!

Ha nem akarod gyarapítani a messziről szaglók népes táborát, fogadd meg a következő tanácsokat! Ne feledd: attól, hogy te nem érzed, még nem biztos, hogy nincs szaga a testednek!

Az izzadságmirigyek szinte az egész testeden megtalálhatóak, a talpadon ugyanúgy, mint a hónaljadon vagy a fejeden. Az izzadás könnyen meg tudja keseríteni egy találkozó vagy tárgyalás hangulatát, és az egyszerű tömegközlekedés is lehet rendkívül kellemetlen. De nem kell kétségbeesned, mutatjuk a legjobb megoldásokat!

Izzadsz? 7+1 bevált tipp, hogy egész nap jó illatod legyen!

Viselj pamut alsóneműt!

A csipkés fehérneműk csábítóak, de hagyd meg a szexi darabokat estére a párodnak, és napközben viselj légáteresztő, bőrbarát pamut alsóneműket! Ha még nagy melegben, vagy sport közben is szintetikus anyagból készült bugyikat, melltartókat hordasz, ne csodálkozz, ha valami bűzleni kezd a ruhád alatt.

Használj citromot!

A napi többszöri dezodorhasználat mellett este, tusolás után bevetheted a citrom erejét is! A savas környezet nem kedvez az izzadságszagért felelős baktériumoknak, ezért érdemes a hónaljadat, és a hajlatokat vattára csepegtetett citromlével áttörölgetni.

Legyen nálad törlőkendő és frissítő spray!

Akár az irodában, akár út közben, egy frissítő kendő igazi áldás lehet az olyan izzasztó napokon, amikor a verejték már a hátunkon is folyik. Nyáron a napi többszöri dezodorhasználat mellett mindig legyen nálad frissítő kendő, és testspray is, így napközben is felfrissülhetsz, és nap végére nem fogod magad ragacsosnak érezni!

Elő az ecettel!

A citromhoz hasonlóan az ecet is jó megoldás lehet, ha szeretnéd elejét venni a túlzott izzadásnak. Igaz, az illata kellemetlenebb, mint a citromé, de vigasztaljon a tudat, hogy hamar elpárolog, és hatékony megoldást nyújthat.

Izzadsz? 7+1 bevált tipp, hogy egész nap jó illatod legyen!

Szerezz be egy jó dezodort!

Lehet, hogy magától értetődőnek tűnik a dezodorhasználat, de nem biztos, hogy a megfelelő izzadásgátlót használod. Ha pár óra után átnedvesedik a hónaljad, és még szaga is van, próbálj ki egy másik dezodort! Ha izzadósabb vagy, akkor a golyós deo helyett válassz stiftet, az extrém izzadásra pedig krémes állagú dezodort!

Kortyolgass gyógyteákat!

A hársfatea nagyon finom, mézre hasonlító íze az egyik legélvezetesebb izzadás elleni tea. Nemcsak a salakanyagokat segít kiválasztani, hanem a szagokat is elűzi. A karakteresebb ízű zsályatea szintén izzadáscsökkentő és baktériumölő hatású, de illóolaj formájában, ecsetelőként is használhatod a cél érdekében.

Fűszerezz okosan!

Az intenzív, csípős fűszerek növelhetik az izzadás mértékét, de vannak olyan fűszerek, amelyek segítenek csökkenteni a verejtékezést. Ilyen a petrezselyem, amely izzadáscsökkentő és szagsemlegesítő hatású, így teaként fogyasztva kiváló természetes megoldás lehet egy jó dezodor mellett.

Igyál paradicsomlevet

Ha extrém módon izzadunk, akkor nyáron néhány héten át mindennap igyunk meg 1 pohár frissen préselt paradicsomlevet. A paradicsom segíthet a verejtéktermelés normalizálásában és a folyadékháztartásunk kiegyensúlyozásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top