Életmód

5 tipp szakértőktől a fantasztikus szexhez

A fenomenális szex valószínűleg sokak három kívánsága között szerepel, pedig semmi misztikum, de még nyakatekert pózok sem kellenek hozzá, hogy tényleg részesülhessünk benne. Íme a szakértők 5 hasznos és nem túl bonyolult tippje.

1. Ne foglalkozz a külsőddel!

Örök igazság, mégis nagyon fontos: szex közben muszáj megfeledkezni a narancsbőrről vagy az itt-ott röcögő hájakról, mert az ilyenfajta stressz elsősorban minket dob le teljesen az élvezetről. Az meg a másik, hogy partnerünknek is feltűnne, ha az együttlét közben feszülten takargatnánk valamelyik testrészünket.

2. Semmi szégyen

Bármit is csináljatok partnereddel (amíg az konszenzuális) ne érezz szégyent miatta! A szégyen – főleg a nők esetében – az évek alatt belénk táplált rossz társadalmi mintákból fakad, aminek része például az is, hogy egy nő ne élvezze a szexet, mert akkor könnyűvérűnek fogják tartani. Felejtsük el ezeket, és szabadítsuk meg magunkat a szégyenkezéstől!

5 tipp szakértőktől a fantasztikus szexhez 

3. Mondd el partnerednek, mit szeretnél…

Akárcsak a párkapcsolatoknak, a szexnek is a kommunikáció az alapköve. Ne várjuk a másiktól, hogy kitalálja legtitkosabb vágyainkat – mondjuk el neki! Ő is boldog lesz, ha örömet okoz nekünk, mi pedig sokkal jobban élvezhetjük az együttléteket

4. És azt is, mit nem…

Ugyanígy az is fontos, hogy jelezzük, ha valami nem esik jól, nem kellemes a számunkra. Mikor ezt kommunikáljunk, figyeljünk rá, hogy ne “szidjunk”, mondjuk meg, mi az, ami nem annyira jó, de emeljünk ki valamit, amit nagyon élvezünk.

5. Légy empatikus!

A szexuális élet egyik legelemibb része az empátia, hiszen az együttlét során többnyire a partner kielégítésére, a kölcsönös örömszerzésre törekszünk. Ha figyelünk a másikra, megfelelően kommunikálunk, megpróbálunk érzékenyen idomulni teste igényeihez, nemcsak jobb, de sokkal meghittebb is lehet szexuális életünk.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top