Életmód

5 kalóriaégető jógapóz – ezekkel fogyhatsz a legtöbbet!

Dobd le a fölös kilókat, hozd magad bomba formába jógával! A jóga nemcsak a lelki egyensúlyod megteremtésében, de a feszes, tónusos test kialakításában is a segítségedre lesz. Íme, 5 jógapóz, amit áldani fogsz, ha hetente elvégzed!

Ez az 5000 éves mozgásforma méltán népszerű a világ szinte minden táján: a jóga nemcsak belső egyensúlyunk megteremtésében segít, hanem hihetetlen szép, tónusos alakot is varázsol.

5 kalóriaégető jógapóz – Ezekkel fogyhatsz a legtöbbet!

 

A következő gyakorlatokat végezd hetente 3-szor, és az eredmény nem marad el! Ügyelj arra, hogy ne siesd el a mozdulatokat, tartsd ki őket, végezd precízen, figyelj a légzésedre, mert a hatásukat csak így fogják elérni! A mozdulatok megfelelő kivitelezéséhez válassz kényelmes, jógához való, a bőrt lélegezni hagyó, és jól nyúló nadrágot és felsőt, hogy a gyakorlatokra maradéktalanul oda tudj figyelni! A mozdulatok előtt mindig melegíts be: állj kis terpeszben, egyenesen, a karjaidat emeld a füled mellé a magasba és nyújtsd meg egész testedet!

Kezeket a magasba!

Állj egyenesen, lábaid szorosan egymás mellett legyenek. Emeld fel mind a két kezed a magasba, a füled mellé, miközben a csípődet hátra tolod! A törzsed legyen egyenes, tartsd 5 mély lélegzetvételig a pózt, majd ismételd 10-szer!

Lefelé néző kutya

Állj kis terpeszben, hajolj le, és tedd mindkét kezed a talajra, a fenekedet told ki. Végy egy nagy levegőt, majd kilégzésnél húzd a bal térdedet az orrodhoz közelítve, közben a hasadat húzd be és préseld ki az összes levegőt. Belégzésnél tedd vissza a lábad. Ismételd 10-szer, majd válts lábat!

Plank

A plank haladó, jó fizikai állapotban lévőknek is kihívás, így gyakorlást igényel, ne keseredj el, ha elsőre nem megy! Még mindig a kezeiden támaszkodj, de a lefelé néző kutyapózból vidd a törzsedet és a hátadat közelebb a földhöz úgy, hogy a hátad párhuzamos legyen a talajjal, miközben lefelé nézel! Először emeld fel a jobb kezedet és a bal lábadat: a mozdulatokat lassan, és lehetőleg egyszerre végezd! Ezt a mozdulatot felváltva végezd 10-szer mind a két oldalra!

5 kalóriaégető jógapóz – Ezekkel fogyhatsz a legtöbbet!

 

Kitörés

A kitörés az egyik legjobb comb- és popsiformáló gyakorlat, így, ha feszes és szép alakot szeretnél, nem maradhat ki a gyakorlatsorból! Állj széles kitörésben, úgy, hogy a bal lábad legyen elöl, majd lélegezz be és nyújtsd ki mindkét karodat oldalra. Kilégzésnél ebben a pozícióban ereszkedj olyan mélyre, amennyire tudsz, és fordítsd el a csípődet balra, miközben a bal kezedet hátra nyújtod. Csinálj 10 ismétlést először az egyik, majd a másik lábra!

Félhold póz

Állj egyenesen, kis terpeszben, majd helyezd a súlyt a bal lábadra, és az ellentétes, jobb kezeddel érintsd meg a talajt, miközben a bal kezed a magasba emeled, és nézz annak irányába, felfelé! Lélegezz 5-öt, majd ismételd meg a másik oldalra is, felváltva 10-szer mind a két oldalra!

Még több kalóriaégető jóga:

 

Olvass még jógáról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top