Életmód

5 alakformáló gyakorlat otthoni edzéshez

A szép alakért nem kell drága fitnesztermekre költened, és feszengened a számodra kényelmetlen órákon. Végezd a következő gyakorlatokat heti 4 alkalommal, és légy a bikini szezon sztárja!

Ha nincs időd, vagy kedved edzőterembe járni, és úgy érzed, a futást, vagy a biciklizést sem neked találták ki, formáld a tested otthon! Íme, 5 otthon is végezhető szuper hatékony gyakorlat a formás idomokért! 

Guggolás

A guggolás kiváló comb és popsi formáló gyakorlat, így a bikini szezon közeledtével, szinte kötelező, ha formás idomokat szeretnél villantani a strandon! A guggolást végezheted kis terpeszben, és nagyobban is, kifelé forduló lábfejekkel, és előre mutatókkal is, attól függően, hogy a combod és a feneked mely izomcsoportjait akarod megmozgatni. Guggolás közben arra mindig ügyelj, hogy a térded soha ne mozduljon a bokádon túl, mert nem tesz jót az ízületeidnek, a fenekedet pedig told hátrafelé! Guggolj az otthoni edzéseken 4×16-os sorozatokban, és hamarabb lesz kerek a feneked, és szálkásabb a combod, mint sejtenéd!

5 alakformáló gyakorlat otthoni edzéshez

 

Plank

Ha látványos eredményt akarsz otthoni edzéssel elérni, akkor a plank nem maradhat ki a gyakorlatsorból! A plank az egyik leghatásosabb gyakorlat, ha feszes hasat, formás vállakat és combokat szeretnél, ráadásul ez az egyszerű mozgásforma a tartásodat is javíthatja, ha helyesen csinálod. Ahhoz, hogy eredményesen végezd a gyakorlatot, hasalj le a földre, vállszélességben támaszkodj meg az alkarodon, és told fel magad, majd tartsd meg a pózt! Arra ügyelj, hogy a feneked ne told ki, a fejed ne lógjon, a köldöködet pedig a gerinced felé húzd! Ha most kezdesz csak bele az edzésbe, eleinte még komoly kihívást fog jelenteni 30 másodperc is, de gyakorlással 1-2 hét után nemcsak tovább fogod bírni, de az alakodon is látni fogod a változást. Kezdetnek plankelj naponta 4×30 másodpercet!

Csípőemelés

A csípőemelés a guggolást jól kiegészítő popsi – és combformáló gyakorlat, és még csak ugrálnod sem kell a feszes formákért! Feküdj a hátadra, hajlítsd be és húzd fel a térdeidet, a karjaidat pedig tedd magad mellé, a talpaid a talajon legyenek. Ebből a helyzetből emeld meg a csípőd és told ki magad! Tartsd a pozíciót 1 percig, majd ereszkedj vissza. Ismételd ezt a gyakorlatot 4×8-as sorozatban a formás popsiért!

5 alakformáló gyakorlat otthoni edzéshez

 

Fekvőtámasz

A fekvőtámasz tökéletes zsírégető, és általános erősítő gyakorlat, amit mindenképp végezz az otthoni edzések alkalmával, ha szeretnéd felpörgetni az anyagcserédet! A fekvőtámasz remek hasizom erősítő, segítségével szép és tónusos karokat, és vállakat formálhatsz magadnak, ráadásul a törzsedet, hátadat is erősítheted vele. Tény, hogy ha nem vagy az edzettségi szinted csúcsán, szükséged lesz egy kis időre, amíg meg tudsz csinálni 3×8 sorozatot, de ha szeretnél jól mutatni a strandon, megéri a gyakorlás és az energia befektetés!

5 alakformáló gyakorlat otthoni edzéshez

 

Hasprés

A hasprés régi, és hatékony gyakorlat, de csak akkor, ha helyesen végzed. Teríts le egy polifoamot a földre, feküdj hanyatt, húzd fel a térdeidet, és kulcsold össze a kezeidet a tarkódon. Emelkedj fel félig ülő pozícióba, de ne ülj fel teljesen, és közben figyelj arra, hogy a fejed és a mellkasod között legyen egy ökölnyi távolság! Tartsd ki ezt a fél ülő pozíciót 1 másodpercig, majd feküdj vissza! Ismételd a mozdulatsort 4×24-es szériában, és közben ügyelj arra, hogy a gyakorlatot ne lendületből, hanem izomból végezd!

 

Még egy kis edzés itt, az NLCafé-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top