Életmód

3+1 tipp, amellyel lerövidítheted a reggelikészítést

Ha a reggeleket többé nem szeretnéd korgó gyomorral indítani, de nincs sok időd arra, hogy elkészítsd a reggelidet, ezek a tippek a segítségedre lesznek!

Nem szeretsz korán kelni, de mégis szeretnéd harmonikusan és kiegyensúlyozottan indítani a napodat egy finom reggelivel? Fogadd meg a következő tippeket, és jobban indul a napod!

3+1 tipp, amivel lerövidítheted a reggeli készítést

 

Légy egyszerű!

Az egyszerű reggelik a legfinomabbak, ezért felesleges túlbonyolítanod a napindítást. Ha valami sósra vágysz, egy pástétomos szendvics friss zöldségekkel vagy egy jó rántotta tökéletes napindító. Ha inkább az édes ízeket részesíted előnyben, kockázz fel gyümölcsöket, adj hozzájuk gyümölcskonzervet, öntsd le natúr joghurttal, szórd meg fahéjjal, és már kanalazhatod is!

Készítsd elő!

Palacsintát szeretnél reggelizni, vagy szeretnél a gyerekek kedvében járni? Légy előrelátó, és készítsd el előre, keverd össze már előző este a tésztát, és tedd a hűtőbe! Így reggel már nem kell bajlódnod és pepecselned, csak meg kell sütnöd! Lekvárral, juharsziruppal isteni finom napindítót kapsz!

Használj kevés hozzávalót!

Kevés hozzávalóból is nagyon finom falatokat készíthetsz. Ki ne szeretné a bacont tojással vagy a pástétomos kenyeret paradicsommal? Nincs is jobb, mint amikor a kávé illata mellé még a reggelink aromája is rabul ejti érzékszerveinket. Ráadásul változatossá is teheted a reggeleket, ha új ízeket próbálsz ki, és a hagyományos kenyér helyett extrudált kenyérrel majszolod a krémeket.

Gondolkozz előre több nappal!

Ha szereted a körözöttet, akkor akár több napra való adagot is elkészíthetsz, így a hűtőben tárolva 2-3 napra elegendő reggelid lesz. 1 fej vöröshagymát vágj apróra, keverd el 30 dkg túróval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, és piros paprikával, valamint 1-2 evőkanál tejföllel. Tárold a hűtőben, reggelente pedig kend teljes kiőrlésű rozskenyérre, vagy fogyaszd angol zellerrel mártogatósként!

 

Olvass többet a reggeli rutinról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top