Életmód

3 szuper étel wellnesshétvégére

Egészségesek és finomak – 3 recept, ami nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, de egészségednek és vonalaidnak is jót tesz!

Ha egészségesen étkezel, egy kis fantáziával az élvezetekről sem kell lemondanod. Válogasd meg az alapanyagokat, és élvezd az ízek kavalkádját! 

Ízletes és tápláló reggeli: déligyümölcsös zabkása

Hagyd az unalmas, kalóriákban bővelkedő péksüteményeket, és dobd fel a reggeledet gyümölcsös zabkásával! A zabkása segít csökkenteni a koleszterinszintet, ráadásul sokáig teltségérzetet okoz, így a farkasétvágytól sem kell tartanod!

Íme, az egyik legegészségesebb reggeli: 15 dkg zabpelyhet locsolj meg 5 dl mandulatejjel, adj hozzá 1 mokkáskanál fahéjat, 1 evőkanál mézet, majd ízlésed szerint adagolj hozzá gyümölcsöket! Karikázz fel banánt, adj hozzá ½ felszeletelt ananászt, 1 evőkanál mazsolát, 2-3 kocka apró darabokra tört, magas kakaótartalmú étcsokoládét, keverd össze az egészet és élvezd az ízletes reggelit!

3 szuper étel wellness hétvégére

Zöldfűszeres frittata

Felejtsd el az omlettet, készíts frittatát, és fűszerezz bátran! Az olasz tojáslepényhez verj fel 3 tojást, adj hozzá ízlés szerint himalája sót, őrölt fekete borsot, 1 csipet köményt, 1 csipet kurkumát és kardamomot, valamint friss zöldfűszereket! Vágj apróra snidlinget, bazsalikomot, kaprot, 1 póréhagymát és 2-3 gerezd fokhagymát, adj hozzá 1 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet, majd az egészet alaposan keverd el. Olívaolajos serpenyőben süsd 2-3 percig, végül tedd be előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 5-6 percig. Paradicsommal és parmezán sajttal tálald! 

Egyszerű és finom desszert: fahéjas-barackos chiapuding 

A chiamag számos előnyös élettani hatása miatt már magában is valódi kincs, de felhasználhatjuk finom és egészséges nassokhoz is! Az egyik legegyszerűbb egészséges édesség a chiapuding, amit úgy variálhatunk különböző gyümölcsökkel, ahogy éppen a kedvünk tartja.

Áztassunk be 3 evőkanál chiamagot 2 dl kókusztejbe egy éjszakára. Másnap adjunk hozzá 1 evőkanál mézet, kaparjunk ki 1 rúd vaníliát, és keverjük el a masszánkat. Ezt követően rétegezzük egy tálkába 1 sor chiapudingot, majd 1 sor pépesre turmixolt, fahéjjal ízesített őszibarackot, ezután újra chiapudingot, majd barackot. Ha még szükséges, locsoljuk meg mézzel, és máris kész a finom és egészséges barackos chiapudingunk.

Még több wellness és stresszoldás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top