Életmód

3 különleges recept és a corn flakes

Ínycsiklandó rántott hús, sajtos muffin, csokoládés nassolni való – 3 ízletes és ötletes recept kukoricapehellyel!

Ha már unod a lisztet, íme, három recept kukoricapehellyel, amit biztosan imádni fogsz!

Rántott hús corn flakes bundában
3 csirkemellfilét tejben előáztatunk, majd csíkokra vágunk, sózunk, borsozunk és ízlés szerint kakukkfűvel megszórjuk. A csirkemellcsíkokat kukoricalisztbe, tojásba, végül natúr tört corn flakesbe forgatjuk úgy, hogy teljesen bevonja a húsokat. Ezt követően a húscsíkokat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokon megsütjük. Félidőben ne felejtsük el megforgatni a húsokat, hogy mindkét felük megsüljön! Kukoricás rizzsel, vagy vegyes salátával tálaljuk.

3 különleges recept és a corn flakes

Sajtos-kukoricapelyhes muffin
5 közepes méretű megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzünk. Ha puhára főttek, a vizet leöntve 1 evőkanál vajat, 15 dkg reszelt füstölt sajtot, 15 dkg reszelt nagy lyukú sajtot és 2 egész tojást hozzáadunk a krumplikhoz, majd az egészet alaposan eldolgozzuk. Az így kapott pépet kivajazott, tört corn flakesszel kibélelt muffinformákba adagoljuk, 200 fokon aranybarnára sütjük, és a formákban hagyjuk kihűlni őket!

Csokoládés nassolnivaló
Olvasszunk meg vízgőz fölött 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládét, 2 dkg vajat, adjunk hozzá 1 evőkanál mézet és keverjük el. A gőz fölül elvéve szórjunk a csokoládés krémbe 5 dkg aszalt gyümölcsöt és 10 dkg tört kukoricapelyhet, óvatosan keverjük el, majd adagoljuk muffinformákba, és a kihűlt krémet tegyük a hűtőbe. Dermedés után, körülbelül 25-30 perc múlva már élvezhetjük is a csokoládés nassolnivalót!

3 különleges recept és a corn flakes
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top