Életmód

A nyers tojásra esküszik a 114 éves asszony

Emma Morano most megosztja a hosszú élet titkát.

114 éves lett Emma Morano, Európa legidősebb asszonya, aki arra a diétára esküszik, amelyet még az orvosa tanácsolt neki, amikor 20 éves volt.

A rekorder asszony az észak-olaszországi Verbaniában él. 1899-ben született, és jelenleg az 5. legidősebb ember a világon. Kiváló egészségnek örvend, és még ilyen korosan is házimunkát végez, valamint süt-főz odahaza.

Elmondása szerint naponta megeszik egy nyers tojást, szerinte ennek köszönheti hosszú életét. Reggelire kekszet eszik, amit tejjel vagy vízzel öblít le. Napközben elfogyaszt 2 tojást – egy nyerset és egy keményet –, ahogy még az orvosa javasolta neki, amikor 20 éves volt. Ebédre tészta kerül az asztalra, vacsorára pedig vagdalt húst eszik, hozzá pedig egy pohár tejet. Azért persze az édességet sem veti meg.

A nyers tojás mellett szerinte a hosszú élet másik titka: az alvás. Már este 7 óra előtt lefekszik, és reggel 6 óra előtt pattan ki az ágyból.

Morano asszony Vercelliben született, egy 8 gyermekes családban. 1926-ban ment férjhez, a kisgyermeke tragikus körülmények között 6 hónaposan meghalt. A férjétől 1938 óta él külön, de hivatalosan nem váltak el.

Több gyárban is dolgozott, valamint a helyi internátus konyháján, 75 évesen ment nyugdíjba.

Forrás: La Stampa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top