Életmód

Hajléktalan segített a bajba jutott nőnek

A nő hálából rendbe teszi az önzetlen hajléktalan életét.

Az amerikai Kate McClure egy éjszaka épp hazafelé autózott, amikor a járművéből kifogyott a benzin. A fiatal nő elindult benzinkutat keresni, ekkor találkozott a 34 éves, hajléktalan Johnnyval. A férfi azt mondta neki, hogy üljön vissza az autójába, zárja magára, ő pedig elmegy üzemanyagért. Nem sokkal később a férfi visszatért egy kanna gázolajjal. Mint kiderült, az utolsó 20 dollárjából vásárolta azt.

Kate akkor nem tudta visszaadni az összeget Johnnynak, mivel nem volt nála készpénz. Később azonban többször is visszatért hozzá, megadta neki az üzemanyag árát, emellett ruhákat, ennivalót is vitt neki. A férfinak azonban ennél komolyabb segítségre van szüksége, szeretne ugyanis dolgozni és visszatérni a társadalomba.

GoFundMe

A nő éppen ezért a GoFundMe weboldalon indított gyűjtést, hogy ki tudjon bérelni Johnny számára egy lakást, illetve az első pár hónapra fedezni tudja a megélhetését. Biztos abban, hogy ha tető lesz a férfi feje felett, és lehetősége lesz mindennap tisztálkodni, munkát is talál majd, és rendbe jön az élete.

12 nap alatt közel 4 ezer ember adakozott a férfi javára és több, mint 112 ezer dollárt, azaz mintegy 28 millió forintot adtak össze.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top