Életmód

Mall.hu: megszűntek a vizsgálat miatti korlátozások

Feloldották a Mall.hu magyarországi raktárának zárolását a hatóságok, ezzel megszűntek a vizsgálat miatt korlátozások az internetes áruháznál.

A Mall.hu közleményében megerősítette, hogy a webáruházat üzemeltető Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás, a társaság nem követett el törvénytelenséget. A kiszállítások a magyarországi raktárból zökkenőmentesen működnek, az átvételi pontok is elérhetőek, ezek nyitvatartását a Black Friday-akcióra tekintettel meghosszabbították.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk: múlt héten a NAV országos akciót hajtott végre az NNI-vel közösen, hogy felszámoljanak egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezetet, amely 4,5 milliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul. Az összehangolt akcióban több százan vettek részt, mintegy 1,5 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le és zároltak.

Így került a nyomozók látóterébe a Mall.hu telephelye is, a webáruház ezért napokig nem tudta teljesíteni a megrendeléseket. Már akkor leszögezték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn közölte, hogy az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top