Életmód

E-jegy újratöltve: elkészítette a T-Systems a hibás rendszer új verzióját

A T-Systems átadta a továbbfejlesztett rendszert a BKK-nak, és azt javasolja, induljon jutalmazási program az etikus hackereknek az esetleg hibák kiszűrésére.

Újrafejlesztette a T-Systems a BKK online jegy- és bérletértékelési rendszerét, amelynek a korábbi verzióját nyáron súlyos hibák miatt kellett visszavonni. Az új verziót szerdán átadták a közlekedési vállalatnak – közölte írja a Hvg.hu a T-Systems közlése alapján.

A korszerűbb megoldások beépítése ellenére a cég azt javasolja, hogy a tesztelés után induljon egy bug bounty program, amelyhez biztosítják az általuk iparági szervezetekkel és szakértőkkel közösen kidolgozott keretrendszert. A bug bounty azt jelenti, amikor egy jutalmazási program során etikus hackerek segítségével keresik meg egy rendszer hibáit, illetve ellenőrzik a működését.

Ez a javaslat azért fontos, mert az online jegyvásárlást érintő egész botrány onnan indult, hogy egy 18 éves fiú a rendszer egyik hibáját kihasználva 50 forintért vett magának jegyet. Hiába jelezte a hibát, feljelentették, de végül megúszta a gyanúsítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top