Életmód

Itt az új jógaőrület

A jóga új formája a lábakra koncentrál.

Eddig is számos jógaforma állt rendelkezésünkre, melyekből szerencsére itthon is van lehetőségünk válogatni, de máris megérkezett a legújabb őrület, a toega. A toe (lábujj) és a jóga szavakból született, és ebből már gyanítani lehet, mire is koncentrál ez a módszer. 

Ahogy az ember erős és izmos tricepszeket szeretne, úgy lehet a lábujjakat is kicsit edzeni. Persze, nem izomtól dagadó nagylábujjakat képzeljünk el, csak azt, hogy az ujjainkat is érdemes átmozgatni. A napi öt-tíz perces toega segít növelni és erősíteni a lábujjak, lábak és bokák mobilitását, rugalmasságát és erősségét. Ha rendszeresen csinálod, akkor később megakadályozhat olyan gyakori problémákat is, mint a húzódások vagy a ficamok.

Toega mozdulatok:

Nyújtott ülésben támaszkodj meg a törzs mögött úgy, hogy az ujjaid hátrafelé nézzenek. Felváltva zárjd és terpeszd a lábujjakat. Ugyanez mehet úgy is, hogy előre és hátra feszíted a lábfejeidet.

Lábfejkörzés: körözz a páros lábfejjel 5-ször az óramutató járásával megegyező, 5-ször azzal ellentétes irányban.

Bokalazítás:  Hajlítsd be a bal lábadat, és tedd a lábfejed a jobb combodra úgy, hogy a boka szabadon mozoghasson. Tartsd meg bal kézzel a bal lábadat a boka fölött, és jobb kézzel fogd meg a bal lábfejed. Kezdd el forgatni a lábfejedet bokából mindkét irányba 5-ször, majd ismételd meg ellentétes lábtartással is.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top