Életmód

Leonardo da Vinci festménye minden idők legdrágábban elárverezett alkotása

19 hosszúnak tűnő perc és küzdelem után megtették a legmagasabb ajánlatot Leonardo da Vinci Salvator Mundi című festményére egy szerda esti árverésen. Több mint 450 millió dollárért, azaz több mint 119 milliárd forintért kelt el a remekmű.

A Christie’s szerda esti aukcióján öt ajánlattevője volt Leonardo da Vinci Salvator Mundi című festményének, négyen telefonon próbáltak lecsapni rá, egy személy pedig jelen volt az árverésen. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy végül kinek sikerült megtennie a 450,3 millió dolláros (azaz 119 milliárd forintos) ajánlatot, de az új büszke birtokos ezzel minden idők legdrágábban elárverezett műalkotásához jutott hozzá. Még Picasso Algériai nők című festménye, amely 2015 májusában szintén rekordot döntött, is bőven elmarad ár tekintetében a Da Vinci-műtől: annak idején „csak” 179 millió dollárért árverezték el.

Fotó: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A szerdai aukción először tízmilliónként lépdelt felfelé a Salvator Mundi ára, majd ötmilliónként, végül a 260 millió dollár átlépése után már csak kettesével haladtak az ajánlattevők felfelé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top