Életmód

Semmi közöd hozzá, ha kövér vagyok, mert ez az én testem!

Elege lett a body shamingből, mivel plus size modellként ő is sokszor megkapta, hogy kövérségével csak az egészségtelen életmódot, a túlsúlyt reklámozza. Denise Mercedes kampányt indított, mert szerinte senkinek semmi köze ahhoz, hogy ő milyen testben él. A kampánya nem csak azoknak szól, akik 36-osnál nagyobb méretet hordanak.

Kampánya  #becauseitsmybody  hashtaggel fut a közösségi médiában, de a body shaminget elutasító, egyelőre netes mozgalmának már weboldala is van. Denise Mercedes modell azt szeretné elérni, ha senki nem szólna bele abba, hogy a másik hogy néz ki, legyen szó csontsovány emberről, vagy XXL-es pólókat viselő modellekről.

Sometimes, simple is better 🌻📸 by @brunalacerda

A post shared by Denise Mercedes (@denisemmercedes) on

Szerinte a baj már eleve ott kezdődik, hogy a divatszakma különválasztotta a modelleket a plus size modellektől. Míg utóbbiak megkapják a „méretes” jelzőt, addig az előbbiek tartoznak a divatipar értékrendje szerint a „normális” kategóriába. A 26 éves, magát testpozitívnak valló Denise Mercedes szeretné, ha csak egy kategória lenne, egyszerűen csak modellekről beszélnénk, és nem különböztetnénk meg őket konfekcióméretük alapján.

Kampányának első fázisában különböző testalkatú fotómodelleket kért fel az együttműködésre, az első körben érdekes módon csak nők jelentkeztek. A fotósnak kiadták az utasítást, hogy nem retusálhat, a képeken minden csíknak és hurkának látszódnia kell. A második alkalommal már férfi modellek is jelentkeztek. Mercedes szeretné, ha egy közösség épülne ki a kampánya körül, olyan emberekből álló közösség, akik pozitív testképpel rendelkeznek, bárhogy is nézzenek ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top