Életmód

Elena 71 éve dolgozik ugyanabban a kórházban, és még mindig imádja

Elena Griffing 1946-ban kezdett el dolgozni a kaliforniai Berkeley egyik kórházában recepciósként. Azóta eltelt 71 év, Elena 91 éves lett, és még mindig ugyanott dolgozik, és még mindig imádja a munkáját. Majd akkor vonul nyugdíjba, „ha már dobozban kell őt kivinni” – fogalmaz.

Sokak számára inspiráló lehet Elena Griffing története, aki a Lifers című amerikai sorozat egyik epizódjának főszereplője. A Lifers olyan embereket mutat be, akik, szemben az Y-generációs trenddel, életük során nem kétévente váltottak munkahelyet, hanem inkább egész életükben egyetlen munkahelyhez voltak lojálisak, és hűségükért őket is megbecsülték. 

Griffing története erre a legjobb példa. A nő 19 éves korában feküdt be négy hónapra a Sutter Health Alta Bates Summit Medical Centerbe, a kaliforniai Berkeleyben, mert hemoglobin-rendellenessége volt. Egy nap néhány laboráns bejött hozzá panaszkodni, hogy a titkárnőjük beteg lett, és emiatt teljesen lelassult a munka az intézményben. Egyikőjük megkérdezte, hogy ha Griffing amúgy is titkárnő, akkor miért nem áll be a kórházba dolgozni. Így vették fel húsz évesen a munkahelyére 1946. április 10-én, és a nő azóta is ebben a kórházban dolgozik. 

Elena Griffing

Az évek során Griffingből úgynevezett beteg-kapcsolattartó lett, most pedig a kórház jószolgálati nagykövete. 71 éve dolgozik itt, szeretik és becsülik, célja, hogy legalább még négy évet lehúzzon az intézményben, hogy meglegyen a 75 év munkaviszony. Igazából esze ágában sincs nyugdíjba menni,  imád még most is bejárni; ha egész életében néhány rossz napja volt a kórházban, akkor már sokat mondtunk. Azt mondja, nincs ideje rá, hogy rosszkedvű legyen, és a róla készült kisfilm (itt tudod megnézni) végén viccesen megjegyzi, hogy majd akkor vonul nyugdíjba, ha kitolják őt az ajtón, vagy „ha már dobozban viszik ki őt onnan”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top