Életmód

Szörnyethalt a Himaláján Valerij Rozov, az orosz denevérember

Meghalt a legendás orosz extrém sportoló, Valerij Rozov, aki a szárnyas siklóruhás repülés és a rekordok megszállottja volt. A Himalájában érte a halál.

Szörnyethalt a Himaláján Valerij Rozov orosz extrém sportoló, aki a Nepálban magasodó, 6812 méteres Ama Dablam csúcsáról ugrott a mélybe szárnyas siklóruhájában. Holttestét még nem találták meg.

Valerij Rozov utolsó előtt ugrásának videója:

Üldözte a rekordokat

Rozov 2009-ben a világon elsőként hajtott végre ejtőernyős ugrást egy működő kamcsatkai vulkán, a Mutnovszkij tölcsérében, 2013-ban pedig magassági világrekordot állította fel azzal, hogy a 7220 méteres Csangce-csúcsról ugrott le a Himalájában. 2016-ben pedig saját rekordját is megdöntötte azzal, hogy minden korábbinál magasabbról, a himalájai Cso Oju-hegycsúcs 7700 méteren fekvő pontjáról vetette magát a mélybe, idén pedig a világon elsőként hajtott végre bázisugrást Peru legmagasabb és Dél-Amerika negyedik legmagasabb pontjáról, a Huascarán-hegyről – írja az extrém sportolóról a 444.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top