Életmód

Ne lepődjünk meg, ha decemberben leállnak az ital- és ételautomaták

December 1-jéig kell beszereltetni a gépekbe az automata felügyeleti egységeket. Hó végéig 28 ezer egységbe kellene ilyesmit építeni.

December 1-jéig kell beszereltetni az ital- és ételautomatákba az automata felügyeleti egységeket, amelyek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára mutatják a berendezéseken átmenő forgalmat, és amelyek gyaníthatóan meg is drágítják majd az automatákban kapható termékeket. Az előzetes regisztráció alapján 28 ezer automatáról van szó, ám a Magyar Posta a rendeletben meghatározott határidő lejárta előtt egy hónappal írta alá a szerződést az egységeket beszállító céggel.

Ital- és ételautomata (fotó: Europress)

Ital- és ételautomata (fotó: Europress)

Egyelőre odáig jutottak a fejlesztések, hogy néhány vállalkozó tesztjelleggel kipróbálhatott pár új készüléket. Ahhoz, hogy 28 ezer automatát lássanak el a műszerrel, legalább két-három hónap kellene, ezért valószínűleg ezek az automaták ideiglenesen működésképtelenné válnak majd decembertől – írja a Magyar Nemzet.

A felügyeleti egységeket egyébként eredetileg 2,4 milliárd forintért szerelte volna be a francia hátterű Sagemcom Magyarország, de végül 3,9 milliárdba fog kerülni az átalakítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top