Életmód

Nem fognak kiszivárogni a meztelen fotóink, ha elküldjük őket a Facebooknak

Legalábbis a közösségi oldal ezt ígéri. Ha elküldjük nekik a fotónkat, később felismerik, ha valaki vissza akar élni a képmásunkkal.

Ausztráliában már tesztüzemben elindult a Facebook legújabb kezdeményezése. A meztelen fotókkal való visszaélésnek úgy próbálnák elejét venni, hogy „digitális ujjlenyomatot” készítenek egy, a felhasználót ábrázoló fotóról, így azt később felismeri majd az algoritmusuk, ha terjeszteni kezdené valaki.

Emberek fotózkodnak egy Facebook-hirdetés előtt (fotó: Justin Sullivan / Getty Images/AFP

Emberek fotózkodnak egy Facebook-hirdetés előtt (fotó: Justin Sullivan / Getty Images/AFP

Márpedig túlságosan gyakran előfordul az, hogy szakítás után az exbarát vagy exbarátnő a másik fél meztelen fotójának nyilvánosságra hozásával teremtene megalázó helyzetet (ez is beletartozik a bosszúpornó fogalmába). Amerikában az internethasználók 4 százaléka  volt már áldozata ilyen támadásnak, 30 év alatti nők esetében ez az arány 10 százalék.

A Facebook azt ígéri, ők maguk csak szkennelik a hozzájuk érkezett fotót, aztán ki is törlik, sokan viszont nem bíznak a közösségi oldalban. (via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top