Életmód

17 évig arra készült, hogy versenytáncos lesz, aztán kerekesszékbe került

A fiatal lány hónapokig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy köldöktől lefelé lebénult. Aztán szép lassan, lépésről lépésre újraépítette az életét, amelyben ismét a tánc a legfontosabb.

Chelsie Hillt alig három hónap választotta el az érettségitől és attól, hogy főiskolára menjen, mikor legjobb barátaival súlyos autóbalesetet szenvedett. Az amerikai lány szerencsésnek mondhatja magát: túlélte a balesetet, bár köldöktől lefelé lebénult. „Az első napokban úgy gondoltam, ez is csak olyan, mint egy csonttörés. Hogy meggyógyul majd.”

Chelsie a Today című amerikai hírmagazinnak mesélt az életéről: arról, hogy a baleset következtében hogyan törtek össze a versenytáncról szőtt álmai, és arról, néhány évvel később hogyan találta meg magát ismét a táncban. „51 napot voltam kórházban, azután hazaengedtek, és akkor tudatosult bennem, hogy én már sosem állok fel ebből a székből.”

A fiatal lány azt mondja, bár az elején voltak nehézségei, hiszen önállóan öltözni sem tudott még, még akkor is biztos volt benne, hogy hamarosan újra táncolni fog. Azóta megalapította a Rolettes elnevezésű kerekesszékes tánccsoportot, ahol sorstársakkal és legjobb barátnőkkel táncol együtt.

Persze sok barátom van a baleset előttről, de a roletteses lányokkal együtt járjuk az országot, együtt lépünk fel, együtt építjük az álmainkat is. Ez nagyon sokat jelent” – mondja Chelsie, aki elismeri, miközben táncol, egyáltalán nem hiányzik neki mindaz, amit korábban a lábával csinált. „Amikor fellépünk, elfelejtkezem a balesetről és arról is, hogy egy kerekesszékben ülök.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top