Életmód

Ha minden jól megy, így fog kinézni a Városliget – fotók

Jövő héten kezdődnek a Városliget parkrekonstrukciós munkálatai. A Liget Budapest projekt első ütemében megújul a Vakok Kertje, új sportpályák létesülnek a környék iskolásainak, valamint kutyajátszótér is épül.

A Liget Budapest közleménye szerint a tájépítészeti pályázat győztese, a Garten Stúdió kiterjedt egyeztetéseket folytatott a ligethasználók képviselőivel. A kivitelezési munkák alapját jelentő tervek az ő észrevételeik, kéréseik figyelembe vételével készültek el. A munkálatok több ütemben folynak majd, fokozott figyelemmel arra, hogy a parknak mindig legyenek olyan részei, amelyek használhatók.

Látványterv (forrás: Liget Budapest)

Látványterv (forrás: Liget Budapest)

A tájékoztatás szerint a parkrekonstrukció első ütemében azok a fejlesztések valósulnak meg, amelyek a látássérültek, a környező iskolák, illetve a kutyatulajdonosok igényeit szolgálják. Megújul a Vakok kertje, mellette létrejön egy korszerű sportközpont, amely alkalmas az iskolai testnevelésórák megtartására, valamint a kutyák és gazdáik számára kialakítanak egy élményparkot a Városliget Hermina úthoz közeli részén. Mindezeken túl megújul a Szépművészeti Múzeum környékén a zöldfelület is.

Látványterv (forrás: Liget Budapest)

Látványterv (forrás: Liget Budapest)

Itt lehet további látványterveket nézegetni. A Ligetvédők is megírták véleményüket a tervekről. Nekik főleg a zárt kutyafuttatóval van bajuk, szerintük nem kellene egyetlen térbe korlátozni a kutyákat és gazdáikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top