Életmód

Hétéveseket tanít szexre egy belga weboldal

A már több mint kilenc éve létező oldal nemcsak hogy részletesen ír az egyes pozitúrákról, de ráadásul kifejező rajzokkal is illusztrálja őket.

Nagy felháborodást keltett a belga szülők körében az Alles over seks, vagyis a Mindent a szexről elnevezésű oldal, amit általános iskolás gyerekeknek is javasolnak az oktatáspolitikusok. Legalábbis erre utal, hogy bekerült az úgynevezett Youth Guide nevű szóróanyagba, amit minden elsős kisdiáknak kiosztanak, és amikbe hasznos információk és linkek találhatóak.

És, hogy miért a felháborodás? Nos, mert az Alles over seks című oldalt készítői – a Sensoa névre hallgató egészségügyi szervezet – eredetileg 15 éves fiataloknak készítették, éppen ezért részletesen írnak rajta a különböző szexpózokról, amiket ráadásul explicit rajzokkal illusztrálnak is.

szex, képzés, szexpóz

Kép forrása: Independent

Készítői szerint az oldal célja az volt, hogy a minden részletre kiterjedő cikkekkel és grafikákkal edukálják a fiatalokat, és felhívják a figyelmüket a védekezés, valamint a nemi úton terjedő betegségek veszélyeire. Csakhogy hiába az eredeti terv, a felvilágosító oldalról már az elsősök is tudnak.

Szüleik pedig háborognak, szerintük ugyanis az oldal képanyaga és szövegezése egyáltalán nem az ilyen fiataloknak való. Sven Gatz, Belgium fiatalokkal foglalkozó minisztere az ügyben elmondta, megérti a szülők aggodalmát, ugyanakkor úgy véli, a fiatalok ma már sokkal korábban tudnak a szexről, mint azt a szüleik gondolnák.

Sokkal hasznosabb, ha a tudásvágyukat egy olyan oldalon csillapítják, ahol hasznos információk is vannak a témában” – tette hozzá.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top