Életmód

Kiderült, hogy a kutyák direkt csinálják a „szomorú kutya szemet”

Kiderült, hogy a kutyák tényleg megpróbálnak kommunikálni különböző arckifejezéseikkel!

Eddig azt hittük, csak mi projektálunk emberi érzéseket a kutyákra, mikor „nevető szájat” vagy „bánatos szemet” vélünk felfedezni rajtuk. Pedig nem, a kutyák nagyon is tudatosan használják mimikájukat, legalábbis ezt állítják a Portsmouth University kimondottan kutyaviselkedést tanulmányozó részlegének professzorai.

Az esdeklő, szomorú kiskutyaszemeket például akkor vetik be, mikor több figyelmet akarnak, persze az egyáltalán nem biztos, hogy tudatosítják ennek a tekintetnek az érzelmi színezetét, lehet, hogy csak tudják, hogy ezzel a „pózzal” elérhetik céljaikat. Az is árulkodó, hogy a kutyák sokkal több arckifejezést mutattak, mikor egy ember figyelte őket, akkor viszont nem igazán, mikor csak a jutalomfalatot bámulták.

Valószínűsíthető, hogy ezeket a háziasítás során sajátították el, mindenesetre jó tudni, hogy direkt, mindenféle hátsó szándékkal csinálják a dolgot!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top