Életmód

Az interneten vallotta be egy háromgyerekes anya, hogy ki nem állhatja harmadik gyermekét

A Redditen közzétett posztjában szó szerint könyörgött a többi szülőnek, hogy segítsenek rajta. És ami igazán megdöbbentő, problémájával nincs egyedül.

A kétségbeesett posztból, amelyet a napokban tett közzé a Reddit nevű közösségi oldalon egy brit anyuka, az derül ki, hogy miután megszületett két lányuk, a szülők egyáltalán nem terveztek harmadik gyereket. „Védekeztünk, ennek ellenére teherbe estem” – kezdte a nő, aki álnéven regisztrált a portálra.

Elárulta, terhességére a 16. hétig nem derült fény, ekkor is csak azért, mert megérezte a születendő babája mozgását. „Mire biztosan tudtam, mi a helyzet, már túl késő volt ahhoz, hogy elvetessem a babát. Hosszú napokig sírtam emiatt. Emlékeztem, mennyire utáltam az első hónapokat az első két gyerekemnél, és a világ minden kincséért sem akartam volna még egyszer keresztülmenni rajta.”

Kép forrása: Thinkstock – illusztráció

Az anyának azonban nem maradt más választása, mint hogy világra hozza a gyermeket. Kisfia most már hároméves, de az anya azt állítja, sosem szerette őt annyira, mint a lányait. „Eleinte azt reméltem, a szülés után majd megváltoznak az érzéseim, de nem így lett. Hiába ölel meg, ad puszit, nem érzek semmit. Míg ha ugyanezt a lányaim csinálják, akik hat-, illetve nyolcévesek, a világ legboldogabb emberének érzem magam.”

A segítségkérő nő a felkavaró posztban szégyenkezve bevallotta azt is, az első hónapokban megkönnyebbülést érzett volna, ha elveszíti kisfiát a hirtelen csecsemőhalál miatt. „Borzasztó lelkiismeret-furdalásom van amiatt, hogy így érzek, és hogy szabaduljak a kínzó gondolatoktól, több terapeutához is jártam már, de egyik sem segített.

A kép illusztráció – forrása: Thinkstock

A Reddit-posztra persze számolatlanul érkeztek a hozzászólásuk. Többségük szakemberhez küldi az anyát, mondván, egyértelműen profi segítségre van szüksége, de olyan hozzászóló is volt, aki a többség megdöbbenésére együttérzett a háromgyerekes nővel. A posztot egyébként azóta, hogy vírusszerűen terjedni kezdett a tartalma, eltávolították.

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top