Életmód

Vizsgát kell tenniük a válni akaró házaspároknak

Ha egy bizonyos pontszám felett teljesítenek, nem válhatnak el.

Egy kínai bíró, Wang Shiyu sajátos módon próbálja csökkenteni a válások számát: a válni szándékozó pároknak vizsgát kell tenniük.

A vizsga célja, hogy felidézzék, és alaposabban megvizsgálják az együtt töltött időket, és újra elgondolkodjanak azon, hogy biztosan el akarnak-e válni. A férjnek és a feleségnek külön-külön kell kitöltenie a tesztet. Az írásbeli vizsga első részében alapadatokra, például a családtagok születésnapjaira, kedvenc ételekre vagy a házassági évfordulóra kérdeznek rá. Majd kifejtős kérdésekre kell válaszolni, mint például: Milyen felelősséget vállaltál ebben a családban?, Mit tettél jól, és mit tettél rosszul?, Mi a házasság és a család?.

A pontozást a bíró végzi, azt azonban nem árulja el, milyen kritériumok alapján. Ha a felek 60 pont alatt teljesítenek, a bíró jóváhagyja a házasság felbontására irányuló kérelmet, ha viszont jobb eredményt érnek el, tovább kell dolgozniuk a házasságukon. Ha akarnak, ha nem.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top