Életmód

A Facebook szerint sokak érzékenységét sérti a lábat borotváló nő látványa

A szexi fehérnemű mehet, de a meztelenséget még csak sugallni sem lehet a közösségi oldalon

Felnőtt tartalomnak nyilvánította és letiltotta a meztelenségre rendszerint igen érzékeny Facebook a női borotvákat forgalmazó startup, a Friction Free Shaving egyik videós hirdetését. A másfél perces, pornográf jelentekben kevéssé bővelkedő kisfilmben egy tüntetően hétköznapi nő borotválja a lábát nem éppen hétköznapi módon, szokatlan pózokba csavarodva, az úgynevezett shoga gyakorlása közben egy fürdőszobában. Bár a főszereplő tényleg teljesen meztelen (vagyis annak tűnik), a végeredmény inkább komikus, semmint túlszexualizált, pláne, hogy az illetlen testrészek is ki vannak takarva.

A Fiction Free Shaving álláspontja szerint a Facebook húzása szexista, és semmi szükség arra, hogy a lábukat borotváló nők látványát tiltsák vagy tabusítsák. Briar Keen, a cég egyik társtulajdonosa nevetségesnek tartja, hogy a Facebook hirdetésekre vonatkozó irányelvei szerint egy szexi fehérneműt viselő fiatal lány még bőven belefér, míg a semmiféle szexualitást nem sugalló borotválkozás már problémás. 

A videó egyébként továbbra is szabadon megosztható a Facebookon, csak a cég nem fizethet külön a kiemelésért.

(Buzzfeed)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top