Életmód

Meghalt a világ leggazdagabb nője, a L’Oréal örököse

Kilencvennégy éves korában elhunyt Liliane Bettencourt francia milliárdos, a L'Oréal kozmetikai vállalat örököse – közölte csütörtökön lánya, Françoise Bettencourt-Meyers.

A Forbes amerikai magazin összesítése szerint a világ leggazdagabb asszonyának tekintett Liliane Bettencourt csütörtökre virradó éjjel párizsi otthonában halt meg. „Október 21-én lett volna 95 éves. Anyám békében ment el” – írta közleményében a milliárdos lánya.

Liliane Bettencourt

Liliane Bettencourt közel 40 milliárd dollár értékűre becsült vagyonával a Forbes idei összesítésében a világ leggazdagabb asszonyaként és a 14. legvagyonosabb embereként szerepelt. Az Alzheimer-kórban szenvedő nő 2011-ben lánya kérésére gyámság alá került, kilépett a L’Oréal igazgatótanácsából, és teljesen visszavonult a nyilvános szereplésektől. A döntés következményeként Franciaország egyik legnagyobb vagyonát – benne azt a 33 százalékos részesedést is, amely vétójogot biztosít a kozmetikai óriás igazgatótanácsában – a milliárdos lánya, Françoise Bettencourt-Meyers és az ő két gyermeke kezeli. Liliane Bettencourt gyámja az idősebbik unokája, Jean-Victor Meyers volt.

Liliane Bettencourt és politikus férje, André Bettencourt. 1973-ban a Versailles-ba érkeznek egy gálavacsorára
Fotó: AFP

Az elmúlt években a Bettencourt család neve egy jogi és politikai botránnyal kapcsolódott össze, miután a Liliane Bettencourt elmeállapotát igazoló, titokban készült hangfelvételek alapján kiderült, hogy több ismerőse is visszaélt a milliárdos megrendült egészségi állapotával, és nagyobb összegeket csalt ki tőle. 

Liliane Bettencourt 1922. október 21-én született Párizsban. Zongorista anyját ötéves korában elvesztette, és 10 évvel később már az apja, Eugene Schueller által alapított L’Oréalnál volt gyakorlaton, akitől halála után megörökölte a kozmetikai vállalkozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top