Életmód

Csőtörés miatt szünetel a tanítás Pakson

Két csőtörés is történt Pakson csütörtökön, ami az egész város vízellátásában gondot okozott. Délutánra már csak 10-15 utcában maradtak a szörcsögő csapok, a többi helyen helyreállt a szolgáltatás.

Egymás után két csőtörés történt Pakson egy nagy átmérőjű töltővezetéken, ami az egész várost érintő vízellátási problémát okozott. A hiba olyan mértékű volt, hogy annak elhárításába a Fővárosi Vízművek nyolcfős csoportja is bekapcsolódott.

Az atomerőművet és a város külterületeit nem érintette a szolgáltatás kimaradása, mert azok más vezetéken jutnak ivóvízhez, viszont pénteken a tankerületi központ által működtetett általános iskolákban tanítási szünet lesz a vízhiány miatt. Jelenleg Paks háromnegyed részén, ha kisebb nyomással is, de biztosított az ivóvíz, a Malomhegy nevű városrészen azonban továbbra is vízhiány várható.

A Paksi Gyógyászati Központban péntek reggel döntenek a működési rendről. Amennyiben továbbra is gondok lesznek a vízellátással, a laboratórium és az egynapos sebészet nem fogad betegeket, és zárva lesz a gyógyfürdő is.

A vízhiányt az okozta, hogy csütörtökre virradóra meghibásodott a Boc-hegyi magastározó töltővezetéke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top