Életmód

Japánban sem szebb a lerészegedés – fotók

Lee Chapman fotóin már nem a vigyorgó iskoláslányok sztereotípiája jelenik meg a japán bulikról, hanem egy sokkal mocskosabb és bűzösebb, alkoholmámoros valóság.

A japánok világszerte híresek arról, hogy szeretnek, bár nem annyira tudnak inni, mondjuk innen Kelet-Európából tényleg nem igazán illik ujjal mutogatni. Lee Chapman brit fotográfus még 1998-ban érkezett az országba, akkor még azt gondolta, 1-2 évre, de végül menthetetlenül Japánban ragadt. 

Különleges sorozatán nem a vibráló neonnal megvilágított, iskoláslányoktól hemzsegő bulikat szerette volna lekapni, hanem egy annál sokkal egyszerűbb és univerzálisabb állapotot: a buli utáni részegséget. Nem kell persze azt gondolni, hogy Japán tele van részegekkel, hacsak nem ugyanannyira, mint egy csomó másik ország. Ettől függetlenül tényleg új és érdekes arcát festi meg a tokiói éjszakának Chapman sorozata.

Nézegess még több különleges fotósorozatot az NLCafén:

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top