Életmód

Az egy dolog, hogy te organikusat eszel, de a kutyádnak nem kellene

Ma már egyre többen vagyunk, akik egészségtudatosan próbálunk étkezni és élni. De ami nekünk jó lehet, nem feltétlenül jó a kutyánknak.

Körültekintően megválogatjuk, mit eszünk meg vagy kenünk magunkra, gondosan ellenőrizzük a termékleírásokat és az abban található összetevőket. Mint felelőségtudatos szülők, kedvencükre is gondolunk, mi lenne a leginkább jó neki. Éppen ezért figyeljünk arra, hogy ami nekünk a legjobb lehet, nem biztos, hogy kutyánkkal is ugyanazt teszi.

Forrás: StockSnap / Jackson Jost

Míg a rendelkezés szerint a terméknek legalább 70% természetes módon termelt alapanyagból kell lennie, addig az organikusként hirdetett állateledelek félrevezethetnek minket. Az állateledeleket kibocsátó cégek sokszor akkor is organikusként hirdetik termékeiket, ha nem az, mert senki nem ellenőrzi őket. Ha mégis valóban organikus összetevőket találsz a kutyakajában, még nem biztos, hogy jót is tesz a kutyusnak, mert sok tartósítószert adhattak az ételhez. Kutyád végül csökkentett tápértékhez jut annak ellenére, hogy te csak jót akartál, ráadásul jóval többet is fizetsz a végén. 

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szerves összetevők tehát maradjanak meg inkább neked, kutyádnak pedig add továbbra is a jól bevált finomságokat.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top