Életmód

Az érettségit is veszélyezteti a budapesti iskolában kialakult káosz

Még rendes órarendjük sincs a diákoknak – állítja egy szülő.

Két évvel ezelőtt a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó szakképzési centrumhoz került a Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája, akkortól változott meg az intézményben a hangulat. A tanárok sorban mondanak fel az intézményben – tudta meg az RTL Híradója.

Egy szülő úgy nyilaktozott a hírműsornak: káosz van az iskolában. Órarend nincs, illetve ami van, az folyamatosan változik. A helyzet a diákok érettségijét is veszélyezteti.

A diákok internetes fórumokon fogtak össze, hogy tiltakozzanak a kialakult helyzet ellen. Egy fórumon azt írták, aggódnak, honnan kerít az iskola plusz 15 tanárt erre az évre, és hogyan fognak érettségizni a végzősök.

Az iskolát fenntartó Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a műsor érdeklődésére közölte, hogy az iskolában a korábbi évekhez hasonló volt a munkahelyet váltó pedagógusok száma, szerintük ez nem rendkívüli, és minden álláshelyet betöltenek. Hozzátették, hogy az órarendek elkészültek szeptember 1-jére, és menetrend szerint elindult a tanév.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top