Életmód

Időjárás: felmelegedést hoz a hétvége

Csütörtökön még borongós őszi idő vár ránk, de szerencsére péntektől kisebb felmelegedés kezdődik, és újra a harminc fokot ostromolja majd a hőmérők már nem higany szála.

Bemutatkozott az őszi időjárás az elmúlt napokban, a borongós idő még a mai napon is kitart. Délnyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég, az északi megyékben lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Délután észak felől csökken a felhőzet, de a déli országrészben még estefelé is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délen és nyugaton több helyen, másutt néhol várható eső, zápor. Délelőtt az északnyugati, később a nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24, Dél- és Nyugat-Dunántúlon 17 és 19 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Szombati maximumok – forrás: kiderul.hu

Pénteken már csökkenésnek indul a felhőzet, országszerte többórás napsütés várható, csapadék már délen sem valószínű. A szél egyre nagyobb területen délire fordul, helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Szombaton mondhatni visszatér a nyár, már ami a maximum-hőmérsékleteket illeti. Délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd sok lesz a fátyolfelhő, és délután főként keleten meg is vastagszik a felhőzet. Elszórtan zápor, nagyobb eséllyel keleten zivatar is valószínű. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a Dunántúl északi felén várhatók. Zivatar környezetében viharos széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top