Életmód

Figyelmeztetéssel megúszta a plázában mutogatott oroszlán gondozója

Még pénzbírságot sem kell fizetnie.

A győri Árkád bevásárlóközpontban gyermeknap alkalmából kis területre zárva mutogattak egy Kíra nevű kisoroszlánt. Az esetből hatalmas botrány lett, a plázát állatkínzással vádolták.  Az állatvédők panaszt tettek, a hatósági ellenőrzés során pedig kiderült, hogy az érdi Noel Tanyának – ahonnan az oroszlán származott – hiányosak a veszélyes állat tartására vonatkozó engedélyei

Az illetékes kormányhivatal 810 ezer forintos bírságot szabott ki júliusban amiatt, mert a kisoroszlán mutogatásával több jogszabályt is megszegtek – tudta meg a HVG. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal azonban most ezt a döntést is felülbírálta, és végül csupán figyelmeztetésben részesítette az állat gondozóját, Schneller László Perinyót. Az indoklás szerint azért törölték el az állatvédelmi bírságot, mert a férfi kis- és középvállalkozónak minősül és a kkv-k fejlődésének támogatásáról szóló törvény szerint mikrovállalkozásoknál első esetben előforduló jogsértésnél bírság helyett figyelmeztetést kell alkalmazni.

Az állatvédők felháborodtak a döntésen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top