Életmód

Az ágyban szúrta le volt feleségét egy férfi Borsodban

A házaspár már évekkel ezelőtt elvált, de továbbra is közös házban éltek.

Papíron már évekkel ezelőtt elvált, de továbbra is egy fedél alatt élt egy nő és volt férje közös gyermekükkel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon.

A pár gyakran veszekedett, az agresszív, féltékeny férfi rendszeresen bántalmazta a nőt. Emiatt 2016. májusában a rendőrség ideiglenes megelőző távol tartást rendelt el a férfival szemben, melynek értelmében 72 órára el kellett hagynia a közös ingatlant, és semmilyen módon nem léphetett kapcsolatba a nővel.

Miután letelt a három nap, a férfi hazaköltözött. Még aznap éjszaka bement volt felesége hálószobájába kezében egy csontozókéssel, és vitát provokált. Ennek során szidalmazta a nőt és szúrással fenyegette. A nőt telefonon akart segítséget hívni, de a férfi elvette tőle a készüléket és összetörte. Ezután az ágyban hanyatt fekvő nő mellé ült és a 12 cm pengehosszúságú kést a nő mellkasába döfte.

A szúrást követően a férfi azonnal próbált segíteni a nőnek, majd értesítette a mentőket is. A kiérkező mentők a nőt kórházba szállították. A szúrás a mellüregbe hatolt és bár életfontosságú szerveket nem érintett, így is életveszélyes volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a büntetlen előéletű, 51 éves férfival szemben, és felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott ellene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top