Életmód

Gyomorszűkítése után 40 kilót fogyott az addig szinte mozdulni sem képes Mihály

Hegedűs Mihály jelentős túlsúlya miatt évekig csak úgy tudta elhagyni a lakást, ha levitték őt a lépcsőn. Néhány hónappal ezelőtt az RTL Klub mutatta be a férfi történetét, akinek a túlsúlya és a súlyos cukorbetegsége miatt veszélyben volt az élete. A riport láttán egy plasztikai sebész ingyen megoperálta Mihályt, aki mostanra leadott 40 kilót, és elhagyta az inzulinkezelést is.

A férfi hét éve ápolja magatehetetlen anyósát, miközbenbmaga is súlyos cukorbeteg lett, és 65 kilót hízott, így az ő élete is veszélybe került. Hiába próbált fogyni, betegségei miatt nem tudott. Orvosa akkor azt mondta, hogy a gyomorszűkítő műtét segíthet, ám az nagyon drága, a férfi nem tudta volna állni annak költségeit.

Be vagyok zárva egy zsírbörtönbe, amiből nem tudok szabadulni

– mondta hónapokkal ezelőtt az RTL Klubnak. A csatorna akkori riportját látva azonban egy plasztikai sebész felajánlotta, hogy ingyen megoperálja a férfit. Hegedűs Mihállyal az orvos gyakorlatilag csodát tett, páciense három hónappal a műtét után már negyven kilóval kevesebb. Ezzel Mihálynak egy régi vágya is teljesülhetett, a sok feleslegtől megválva már képes volt egyedül lemenni az utcára és sétálni egyet. 

Mihály azóta mindennap sétál, és edz, és míg a műtét előtt naponta 4-szer 160 egységnyi inzulinnal szúrta magát, mostanra teljesen el tudta hagyni az inzulinos kezelést. A férfi azonban azt mondja, hogy nem akar az eddig elért eredménnyel megelégedni, eredeti súlyát szeretné visszanyerni, amihez még további 80 kilót kell fogynia. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top