Életmód

5 hétköznapi tárgy, amiről nem gondoltad volna, hogy káros az egészségre

Mutatunk 5 olyan tárgyat, ami veszélyes az egészségünkre, mégis minden nap használjuk.

Figyelj, mert most még akkor is érhet meglepetés, ha gondosan ügyelsz az egészségedre! Néhány mindennap használt tárgyról nem is gondolnád, mennyire káros lehet az egészségedre. Most azonban lerántjuk róluk a leplet, aztán ki-ki maga döntheti el, röpülnek-e a szemetesbe, vagy folytatják a szolgálatukat.

1. Műanyag dobozok

Az ételek dobozok esetében nem a műanyaggal van a probléma, hanem a kemikáliákkal, melyekkel szilárdítják őket, majd a használat során kiválasztódnak. Fő az elővigyázatosság: 5 hónapnál tovább nem javasolt használni a műanyagdobozokat.

2. Crocs papucsok

A Crocs papucsokat milliók tartják a világ legkényelmesebb viseletének. Csak épp az ortopéd orvosok nem, akik szerint deformációhoz és ízületi problémákhoz vezethet a viselése.

3. Szempillaspirál

A szempillaspirálok esetében mindig nézd meg az összetevők listáját: sok olyan van, amely gyulladást vagy fertőzést okozhat, például a parabének, az alumíniumpor vagy a propylen glycol.

4. Tapadásmentes serpenyők

230 fok felett olyan anyagok aktiválódhatnak a tapadásmentesre tervezett serpenyőkben, amelyek egyes kutatók szerint még rákot is okozhatnak.

5. Antibakteriális szappanok


Az antibakteriális szappanokkal akkor vigyázzunk, ha triklozánt tartalmaznak – ez az anyag ugyanis gyengíti az immunrendszert.

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top