Életmód

10 küzdelem, amit csak a szemüvegesek érthetnek meg

Azok, akik szemüveget hordanak állandóan, pontosan tudják, hogy milyen kínlódásokkal kell megküzdeni nap mint nap. Nem csupán divatos kiegészítő, hanem gyakran egész sor kellemetlenség okozója.

Néha egészen ideges tudok lenni, mikor egy hirdetésben azzal találkozom, hogy a szemüveg milyen fantasztikus kiegészítő a ruhához, mert 12 éves korom óta kénytelen vagyok szemüveget viselni és minden, csak nem fantasztikus érzés. Nem, sajnos nem tudok kontaktlencsére cserélni, mert amikor próbáltam, folyton begyulladt tőle a szemem. És levenni sem tudom, csak alváshoz, mert ha megteszem, akkor csupán foltokat látok, azokat is csak homályosan, ami főleg az utcán igen kínos helyzeteket teremthet. Ráadásul már reflex lett abból is, hogy ha leveszem a szemüvegem, az az alvás ideje, így ha délután kettőkor vagyok nélküle, akkor délután kettőkor akarok elaludni egy ültő helyemben. Úgyhogy marad a bosszankodás az apró kényelmetlenségeken, ebben biztos mások is magukra ismernek, akik szintén állandó szemüvegviselésre kényszerülnek.

1. Egy csésze forró akármi

Lehet az tea, kávé, instant leves, ha forrón gőzölög és közel kerül az arcodhoz, úgy bepárásodik a szemüveged, hogy pár pillanatig az orrodig sem látsz. Ha mindehhez még hideg is van, akkor a pár pillanat hosszú percekre elhúzódhat.

2. Szemüveg nélkül elvesztél

Elfáradt a szemed vagy csak nyomja az orrodat a szemüveg, ezért nagy ritkán úgy döntesz, leveszed kicsit. Aztán gyorsan meggondolod magad, mert nemhogy a monitort nem látod, de még az ujjaidat sem tudnád megszámolni a kezeden, annyira homályossá válik a világ.

10 küzdelem, amit csak a szemüvegesek érthetnek meg

3. Napszemüveg? Felejtsd el

Napszemüveg esetében két lehetőséged van, ha nem viselsz kontaktlencsét: csináltatsz dioptriás napszemüveget, ami sosem lesz annyira menő, mint a napszemüvegként kapható társai, ráadásul mindig cserélgetned kell a fényviszonyoktól függően a sima szemüveggel. Lehet persze fényre sötétedő is a szemüveged, de az meg mindig egy kicsit sötétít alapállapotában is, arra meg nincs szükség, hogy még árnyékosabb legyen a világ, mint amilyen valójában. Vagy hazardírozol, és hordasz normál napszemüveget, amiben az orrodig sem látsz, de legalább nem vakulsz meg a napsütésben.

4. Ágyban fekvéskor…

…választanod kell, hogy nyugalomban szeretnél pihengetni az ágyadban, vagy látni szeretnéd a tévét, esetleg az órát, hogy mégis mennyi idő múlva kell felkelned. Oldalfekvésre szemüvegben ne is gondolj, mert úgy eldeformálódik, ha véletlenül elalszol, hogy cserélheted le az egészet, ami nem olcsó móka.

5. 3D mozi

Nem veheted le a szemüvegedet, hogy a 3D szemüveget felvedd, mert akkor 3D-ben nem fogod látni a filmet. Nem marad más lehetőséged, mint hogy ráteszed a szemüvegedre a 3D-set és így két szemüvegben nézed a mozit.

6. Nem ismernek fel nélküle

Hívhatjuk Superman-effektusnak, mert ha leveszed a szemüvegedet, hirtelen a környezet számára felismerhetetlenné válsz. Ha mégis rád ismernének, akkor pedig nem hagyják ki, hogy ne jegyezzék meg, hogy szemüvegben vagy anélkül nézel ki jobban.

10 küzdelem, amit csak a szemüvegesek érthetnek meg

7. Az eső az ellenséged

Nem azért, mert tönkremegy a frizurád, ha esik az eső, hanem mert nem látsz semmit, ha tele lesz a szemüveged esőcseppekkel. Letörölni pedig alig tudod, főleg, ha mindened átnedvesedett, csak maximum elmaszatolod rajta a vizet annyira, hogy még rosszabbak legyenek a látási viszonyok.

 

8. A gyereked fel akarja próbálni

Úgyis megkaparintja és ha már a kezében van, össze is tapizza annyira, hogy utána alig győzöd lemosni róla a ragacsos ujjalenyomatokat. Ha szerencséd van, legalább nem töri el, az is valami.

9. Sosem marad tiszta

Ha most levenném és megnézném a szemüvegemet, amit tisztának gondolok, akkor tuti biztos, hogy találnék egy nagy ujjlenyomatot rajta, amire nem is emlékszem, hogyan került oda.

10. A szemüveged a védjegyeddé válik

Nem is emlékszel már, milyen régóta veled van, szerves részeddé vált, olyan, mintha az egyik végtagod lenne. Ez egy hosszútávú szeretlek-utállak párkapcsolat, amitől már ebben az életben nem nagyon tudsz megszabadulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top