Életmód

Ezért kellene minden héten szaunáznod

A legtöbben elég ritkán jutunk el egy szaunába, pedig nagyon jól tennénk, ha megtalálnánk rá az időt: erősít, méregtelenít, és még a hajunkat is szebbé varázsolja a szaunázás!

1. Erősebbé tesz

A szaunázás egyik legnagyobb előnye, hogy képes megacélozni immunrendszerünket. A szaunázás serkenti fehérvérsejt-termelődésünket, így pedig ellenállóbbak lehetünk a betegségekkel szemben, ráadásul gyorsabban is gyógyulunk a nyavalyákból.

2. Segít fogyni

A víz kiizzadása önmagában még nem jelnt fogyást, de a szaunázás valóban hozzájárulhat a fölös kilók leolvasztásához. A test anyagcseréje ilyenkor felpörög, és mivel a szívünk is gyorsabban ver, még néhány kalóriától is megszabadulhatunk.

Ezért kéne minden héten szaunáznod

3. Jobban megy a sport

Ha rendszeresen szaunázunk, a testünk sokkal jobban tolerálja majd a forróságot, illetve ahhoz is hozzászokik, hogy a hevesen verő szív mellett se szédelegjünk. Ez pedig hozzájárulhat ahhoz is, hogy jobban teljesítsünk sportolás közben!

4. Mesés frizura

A szaunázás ritkábban emlegetett áldásos hatása, hogy még a hajápolásban is segíthet: a forróság beindítja az egyik fejbőrön található speciális mirigy működését, amitől sokkal szebb, ápoltabb lehet a hajunk!

5. Fiatalít

Talán ez mind közül a legjobb: a szaunázás felpezsdíti a vérkeringést, így a bőrünk is sokkal egészségesebb, fiatalabb maradhat, ráadásul testünk természetes olajai ilyenkor beindulnak, és hidratálják a bőrt. 

 

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top